13.9.2017

  

Walk for Jobs: Liikkeellä tositarkoituksella

Korkeasti koulutettujen rekrytointitapahtuma Walk for Jobs kokosi yli 400 työnhakijaa ja 56 yritystä tai organisaatiota. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut oli mukana jo viime vuonna, kun tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Helsingissä.

18.5.2017

  

Palkkasuositukset pysyivät ennallaan

YKAn hallitus on päättänyt pitää alku- ja kesätyöpalkka­suositukset ennallaan vuonna 2017. Alkupalkkasuositus vastavalmistuneelle on 3 170 €/kk.

9.5.2017

  

Työmarkkinatutkimus 2016: Työllisyys parantunut

Pahin työttömyyskausi näyttää olevan takanapäin, ja työllisyys on paranemassa jopa odotettua nopeammin. Liiton palvelussuhdeneuvonnassa yhteydenotot ovat kääntyneet yt-ahdingosta uusiin rekrytoitumisiin. Tulokset käyvät ilmi YKAn jokavuotisesta Työmarkkinatutkimuksesta.

9.5.2017

  

Valtuustolla on tärkeä rooli

Liiton ylintä päätösvaltaa on käyttänyt valtuusto vuodesta 2002 alkaen. Marraskuussa valitaan liiton historian viides valtuusto. ”Jos et asetu ehdolle, äänestä edes”, kehottavat valtuuston ensimmäinen puheenjohtaja Martti Simola ja nykyisen valtuuston puheenjohtaja Sini Terävä.

7.12.2016

  

Mitä luottamusmiehet oikein tekevät?

Luottamusmiehet ovat olleet viime vuosina runsaasti esillä niin lehtien sivuilla kuin tv-uutisissakin. Syynä tähän ovat taloudellisesti ankeat ajat ja yt-neuvottelujen suma.

29.11.2016

  

Onko YKA menossa oikeaan suuntaan?

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen strategiassa vuosille 2016–2023 määritettiin liiton olevan uuden aikakauden ammattiliittojen edelläkävijä. Kysyimme 18.11.2016 Yhteiskuntatieteilijäpäivillä osallistujien näkemystä liiton uudesta suunnasta.

11.10.2016

  

Yrittäjä, ovathan palvelut tuttuja?

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut tarjoaa yrittäjäjäsenilleen erilaisia palveluja, muun muassa Akateemiset Yrittäjät AKYn kautta. Keskeistä YKAlle on palvella jäseniä koko työuran ajan,…

11.5.2016

  

Hyvät ja huonot uutiset

Työmarkkinatutkimus 2015 paljastaa sekä nousevan työttömyyden että työn kuormittavuuden kasvun. Mutta hieman yllättäenkin oma tilanne työmarkkinoilla tuntuu yhä useamman vastaajan mielestä vakaalta.

26.4.2016

  

AKY akateemisten yrittäjien asialla

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry oli yhdessä pääroolissa, kun Akateemiset yrittäjät AKY perustettiin vuoden vaihteessa.

14.3.2016

  

Yliopistot pakkoratkaisujen edessä

Yliopistojen irtisanomiset uhkaavat paitsi satoja työntekijöitä, myös opetuksen ja tutkimuksen tasoa. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:ssä pelätään jäljellä jäävän henkilöstön jaksamisesta – ja ihmetellään poliittista vastuunkantoa.

9.12.2015

  

Pakkolakien pykäläviidakko ei edistä työllisyyttä

Akava tyrmää hallituksen esitykset heikentää työehtoja niin sanottujen pakkolakien keinoin. Hallituksen esitykset kohtelevat eri työntekijäryhmiä epäoikeudenmukaisesti. Ne sotivat useassa kohdin Suomen perustuslain sekä kansainvälisten sopimusten henkeä vastaan.

5.11.2015

  

Lotta Aarikka haluaa paremman ay-liikkeen

Ammattiyhdistysliikkeen pitää keskittyä ihmisiin ja heidän tukemiseensa työelämässä, vaatii yliopistoaktiivi Lotta Aarikka. Hän haluaa työmarkkinapolitiikasta enemmän oman sukupolvensa näköistä.

21.10.2015

  

Mikä fiilis työelämässä?

Palkansaajajärjestöjen Mikä fiilis -kampanja esittää kuvitteellisia kohtauksia tulevaisuuden työelämästä.

30.9.2015

  

Kohti palkkatasa-arvoa

Suomalaiset naiset saivat äänioikeuden ensimmäisinä Euroopassa. Olisiko nyt jo aika saada tasa-arvo myös palkkoihin?

9.9.2015

  

Testamentista luopuminen ja verotus

Kannattaako perinnöstä tai testamentista luopua? Asian kanssa kannattaa olla tarkka. Veroseuraamukset voivat vaihdella huomattavasti riippuen siitä, miten testamentista tai perinnöstä luopuminen toteutetaan.

25.5.2015

  

Tehtävien karsinta seuraava askel

Virkamies kantaa vastuunsa, vaikka aikaa tehtävien hoitamiseen ei olisi. Tämä on nähty jo oikeudessa. JUKOn Markku Nieminen muistuttaa, että koneet eivät korvaa ajatustyötä.

21.5.2015

  

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolainsäädäntöön merkittäviä uudistuksia

Yhdenvertaisuuslaki uudistui 1.1.2015 lukien. Samassa yhteydessä muutettiin myös sukupuolten välistä tasa-arvoa koskevaa tasa-arvolakia. Liittojen palvelussuhdeneuvonnassa yhdenvertaisuuteen, tasa-arvoon ja tasapuoliseen kohteluun liittyvät kysymykset ovat jatkuvasti lisääntyneet.

21.5.2015

  

8 askelta kirjojen saloihin

Suomen hallituksella on vielä hallitusneuvottelut kesken, mutta YKAn hallitus tietää, mitä kesällä kannattaa lukea. Nappaa omat suosikkisi lomalukemiseksi!

21.5.2015

  

TMT 2014 – valoa tunnelin päässä

Työmarkkinoilla on uskoa tulevaisuuteen vallitsevasta taloustilanteesta huolimatta. Talouden tila heijastuu etenkin vastavalmistuneiden työllisyyteen.

28.4.2015

  

Turvallisin mielin matkalle jäsenkortin kanssa

Kaoottinen liikenne, erilainen bakteerikanta, tarttuvat taudit… Ota Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen jäsenkorttisi mukaan matkalle, sillä se toimii myös matkavakuutuskorttina.