19.9.2019

Asiantuntija esittelyssä: Johan-Eerik Kukko

Asiantuntija esittelyssä -vuoro on viestinnän asiantuntija Johan-Eerik Kukolla, jolta hoituvat niin perinteinen tiedottaminen kuin juontokeikat ja podcastien tekeminen. Tällä hetkellä hän toimii Lapin yliopiston tiedeviestintäsuunnittelijana. Kukko on myös aktiivinen YKAn paikallistoiminnassa Lapin yhteiskuntatieteilijöiden varapuheenjohtajana.

Kuka?

Olen Lapin yhteiskuntatieteilijät ry:n varapuheenjohtaja, Lapin yliopistossa tiedeviestintäsuunnittelijana ja väitöskirjatutkijana toimiva YTM. Valmistuin Lapin yliopistosta pääaineena politiikkatieteet. Toimin myös Suomen suurimman hyväntekeväisyystapahtuman, Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden tiedottajana ja yhä enemmän teen erilaisia juontokeikkoja. Vapaa-ajalla olen muusikko ja runoilija.

Urapolkuni

Opiskeluaikana toimin Lapin ylioppilaslehden päätoimittajana ja korkeakouluharjoitteluni suoritin Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tiedeviestinnässä. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt kongressisihteerinä, Lapin korkeakoulukonsernin viestintäsuunnittelijana, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin viestintäsuunnittelijana, Lapin yliopiston viestintäsuunnittelijana ja viimeisimpänä Lapin yliopiston tiedeviestintäsuunnittelijana sekä projektipäällikkönä Pohjoinen valo -hankkeessa. Reilun kymmenen vuoden ajan olen toiminut myös vuosittain järjestettävän hyväntekeväisyystapahtuman Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden tiedottajana ja markkinoiden tiedotuslehden päätoimittajana.

Hissipuheeni

Uteliaisuus ja halu oppia uutta pitävät minut liikkeellä. Pidän sukeltamisesta mukavuusalueen ulkopuolelle, koska sieltä saa rakennuspalikoita uuden oppimiseen. Viime aikoina olen pyrkinyt laajentamaan osaamistani viestinnän saralla tutustumalla uusiin asioihin ja kanaviin. Tiedotteiden kirjoittaminen, tilaisuuksien juontaminen, videoiden editoiminen ja podcastien äänittäminen ovat tulleet tutuiksi.

Motto: Katso maailmaa runoilijan ja lapsen silmin.

Blogikirjoitukseni: Teknologia antoi mahdollisuuden olla viihdyttävä ja asiallinen

Trendit tulevat ja menevät, mutta viestinnän tärkein tehtävä on saada sanoma kuulumaan. Viestinnän parissa työskentelevät eivät tee työtään tyhjiössä vaan yhteistyössä. Oli kyseessä sitten viihteellinen uutislähetys tai kymmenen minuutin podcast-lähetys, niin aihe ja aiheen asiantuntija ovat keskiössä. Lue koko blogikirjoitus

 

#yhdessäyhteiskuntaarakentamassa

Jaa artikkeli

Ammattilaiset