26.9.2019

Asiantuntija esittelyssä: Laura Wathén

VTK Laura Wathén on Suomen suurimman ylioppilaskunnan HYYn hallituksen puheenjohtaja. Wathén on ollut koko aikuisikänsä aktiivinen vapaaehtoistoiminnassa ja johtanut erilaisia opiskelijaorganisaatioita lukioajoista lähtien. Tulevaisuuden johtotehtävissä hän haluaa edesauttaa kannustavan, empaattisen ja avoimen työkulttuurin leviämistä.    

Kuka?

Olen hallituksen puheenjohtaja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa, Suomen suurimmassa ylioppilaskunnassa. Meillä on jäsenenä noin 26 000 opiskelijaa, joiden etua hallitus ja työntekijät ajavat päivittäin. Johdan HYYn toimistoa ja toimin lähiesihenkilönä hallituksen 11 jäsenelle. Koulutukseltani olen valtiotieteiden kandidaatti sosiologiasta. Tulevaisuuden haaveeni on luoda avoimempaa ja empaattisempaa johtamiskulttuuria. 

Twitter-tilini on @latewathen

Urapolkuni

Olen johtanut erilaisia opiskelijaorganisaatioita polullani lukiosta yliopistoon. Matkan varrelle on mahtunut niin opiskelijoiden kuoro, tiedekuntayhdistys Kannunvalajat kuin Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaiden paikallisyhdistys SYY-Helsinki. Vuonna 2018  vastasin HYYn hallituksessa ylioppilaskunnan vapaaehtoisista, opiskelijoiden liikunnasta, terveydestä ja yhdenvertaisuudesta. Erityisen ylpeä olen viime vuonna toteuttamastani #kaikkihyvin? -vaikuttamiskampanjasta, jonka tarkoituksena oli vähentää mielenterveyden oireiluun liittyvää stigmaa opiskelijoiden keskuudessa. Vapaaehtoistoiminnan ja opintojen ohella olen työskennellyt Unicefilla, WWF:llä ja Suomen Punaisella Ristillä. 

Hissipuheeni

Kun työ tuntuu merkitykselliseltä, on sen tekijä motivoituneempi.  Tässä johtajalla on suuri rooli. Olen toiminut kymmenen vuoden ajan erilaisissa vapaaehtoisorganisaatioissa ja osaan motivoida ihmisiä puhaltamaan yhteen hiileen tiukoissakin paikoissa. Vapaaehtoisten johtaminen on opettanut minulle sen, miten tärkeää on kaikkien työyhteisön jäsenten avoin kohtaaminen, huomioiminen ja onnistumisten nostaminen koko yhteisön tietoon. Samalla innokkaiden vapaaehtoisten johtamisessa korostuu jaksamisen tukeminen – liian merkitykselliseksi koettu työ voi uuvuttaa. Johtajana pidän armollisuutta jatkuvasti esillä.

Haluan muuttaa maailmaa ja vaikuttaa yhteiskuntaan niin, että se olisi meille kaikille parempi paikka. Tällä hetkellä työskentelen muun muassa koulutukseen, opiskelijoihin, mielenterveyteen ja ilmastonmuutokseen liittyvien teemojen parissa ylioppilaskunnassa. Olen etuoikeutettu, kun olen päässyt nuorena johtamaan isoa organisaatiota, ja haluan tulevaisuuden johtotehtävissäni edesauttaa kannustavan, empaattisen ja avoimen työkulttuurin leviämistä.    

Blogikirjoitus

Miten isolle joukolle opiskelijoita  järjestetään vapaaehtoistoimintaa? Entä mitä vapaaehtoiset saavat toiminnasta palkkioksi? Olen aina ajatellut, että palkkion tulee olla jotain muutakin kuin rahaa. Lue blogistani, miten olemme ylioppilaskunnassa ratkaisseet tämän ongelman.

 

#yhdessäyhteiskuntaarakentamassa

Jaa artikkeli

Ammattilaiset