8.10.2019

Asiantuntija esittelyssä: Mervi Janhunen-Ruusuvuori

YTM Mervi Janhunen-Ruusuvuorella on pitkä ja monipuolinen työkokemus eri sektoreilta. Viimeiset 25 vuotta hän on työskennellyt sosiaalialalla ja johtaa nykyisin Setlementti Tampere ry:n toimintaa. Hänelle on tärkeää voida allekirjoittaa täysin työnantajaorganisaationsa arvot.

Kuka?

Olen koulutukseltani YTM. Valmistuin Tampereen yliopistosta pääaineenani sosiaalipolitiikka. Olen myös laillistettu sosiaalityöntekijä. Suoritin 2000-luvun alussa Lastensuojelupalvelujen Osto- ja myyntikoulun (2 ov) ja Lastensuojelun erikoistumisopinnot (40 op). Valmistuin viisi vuotta sitten työnohjaajaksi ja prosessikonsultiksi. Lisäksi olen opiskellut työ- ja organisaatiopsykologiaa ja työelämän tutkimusta avoimessa yliopistossa. Työskentelen Setlementti Tampere ry:n toiminnanjohtajana.

Urapolkuni

Olen työskennellyt viimeiset 25 vuotta sosiaalialalla: sosiaalityöntekijänä, sosiaalialan kehittäjänä ja sosiaali- ja terveysjärjestössä johtajana. Työnantajinani on ollut eri kuntia, sosiaalialan osaamiskeskus ja setlementtiyhdistys.

Työskentelen nykyisin Setlementti Tampere ry:n toiminnanjohtajana. Yhdistys on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton monialajärjestö. Tampereella toimivassa yhdistyksessä on noin 70 kuukausipalkkaista työntekijää ja noin 170 vapaaehtoista. Suurin osa vuosittaisesta reilun 4 miljoonan euron tulovirrasta koostuu STEA:n, oikeusministeriön ja Tampereen kaupungin avustuksista. Toimin myös vajaa vuosi sitten perustetun 100 %:sti yhdistyksen omistaman Pirkanmaan Setlementtipalvelut Oy:n toimitusjohtajana.

Etsin omaa uraani pitkään. Ennen yliopisto-opintojani työskentelin mm. leipomossa, Tilastokeskuksessa ja kehitysmaakaupassa. Olen ollut teini-ikäisestä alkaen järjestöaktiivi ja toiminut mm. reilun maailmankaupan puolesta ja seksiteollisuutta vastaan.

Hissipuheeni

Haluan saada ihmiset voimaan hyvin. Ja haluan saada työnantajaorganisaationi menestymään.

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteilijä, sosiaalityöntekijä ja työnohjaaja, prosessikonsultti. Minulla on pitkä ja monipuolinen työkokemus. Olen johtanut muutostilanteissa, työskennellyt asiantuntijana, vetänyt hanketta, koonnut ja johtanut verkostoja, kehittänyt palveluja ja toiminut työnohjaajajana. Sosiaalityöntekijänä olen oppinut kohtaamaan ihmiset arvostaen. Osaamiskeskuksen kehittämispäällikkönä kehittyi kykyni hakea ratkaisuja, joissa erilaiset intressit saadaan soviteltua yhteen. Johtajana olen oppinut johtamista ja pitämään monta asiaa vireillä samaan aikaan.

Persoonana olen sosiaalinen, rohkea, innostava ja innostuva optimisti. Olen työhöni vahvasti sitoutuva. Pidän esiintymisestä. Paineissa olen parhaimmillani! Työssä pitää olla riittävästi haastetta ja sopivasti vaihtelua.

Minulle on tärkeää se, että voin allekirjoittaa täysin työnantajaorganisaationi arvot. Jokaisen ihmisarvon kunnioittaminen ja tasa-arvo ovat minulle tärkeimpiä arvoja.

Blogikirjoitukseni: Toiminnanjohtajan tunnustuksia

Olen työskennellyt viimeiset viisi vuotta setlementtiyhdistyksessä johtajana – ensin toimiala- ja sitten toiminnanjohtajana. Johtaminen on vain yksi työ muiden töiden joukossa. Ei sen hienompi tai huonompi kuin muutkaan hommat. Se on omanlaistaan työtä, jossa tarvitaan johtamisosaamista, itsetuntemusta ja kykyä sietää paineita. Tunnustan: johtaminen on vaativa ammatti, jossa minulla on vielä erittäin paljon oppimista. Lue koko blogikirjoitus

#yhdessäyhteiskuntaarakentamassa

Jaa artikkeli

Ammattilaiset