15.10.2019

Asiantuntija esittelyssä: Nina Hyvärinen

VTM Nina Hyvärinen on tehnyt suurimman osan urastaan julkisella sektorilla kansainvälisen politiikan ja EU-asioiden asiantuntijana. Muutama vuosi sitten urapolku vei hänet yritysmaailmaan ja vaikuttamisen pariin. Nykyisin Hyvärinen toimii F-Securessa Head of Corporate Relations -tehtävässä, jossa yhdistyy hienosti hänen aiempi työhistoriansa.

Kuka?

Olen vaikuttamisen, kansainvälisen politiikan ja EU-asioiden asiantuntija. Taustaltani olen VTM Helsingistä ja opinnoissani painottuivat kansainväliset suhteet ja kansainvälinen oikeus. Olen tehnyt suurimman osan urastani julkisella sektorilla. Nyt lähdin rohkeasti yritysmaailmaan rakentamaan uutta uraa ja oppimaan kyberturvallisuudesta. Olen kiinnostunut johtajuudesta, mentoroinnista ja itseni kehittämisestä.

Urapolkuni:

Minulla on ollut onni päästä tekemään todella mielenkiintoisia ja vaihtelevia tehtäviä. Samalla matkaan on kuulunut tietynlainen epävarmuus jatkuvuudesta ja seuraavasta askeleesta. Uraani kuuluu kolme isompaa kokonaisuutta: kansainväliset tehtävät, EU-asiat ja yritysmaailma. Nykyisessä työssä kaikki kolme vaihetta nivoutuvat hienosti yhteen.

Urani aloitin korkeakouluharjoittelijana ulkoministeriössä, jonne jäin pariksi vuodeksi. Sieltä aukesi ovi siviilikriisinhallintatehtäviin Bosnia-Hertsegovinaan. Pääosa urastani on ollut EU-asioissa valtioneuvoston EU-sihteeristössä, Euroopan komissiossa kabinettitehtävissä ja elinkeinoministerin EU- ja kansainvälisten asioiden avustajana. Yritysmaailmaan ja vaikuttamiseen pääsin Blicissä ja Amchamilla, josta tieni kulki F-Securelle noin vuosi sitten.

Haluan jakaa osaamistani myös työajan ulkopuolella ja toimin Iceheartsin ja International Women’s Forum Finlandin hallituksessa. YKAn mentorointiohjelmassa olen ollut mukana monta kertaa mentorina.

Hissipuheeni:

Minua motivoi globaalien haasteiden ja viheliäisten ongelmien ratkaiseminen. Työssäni minulle on tärkeää kansainvälisyys ja mahdollisuus oppia uutta. Olen ollut mukana päätöksenteon polttopisteissä YK:n sopimusneuvotteluissa, G20-kokouksissa, EU-huippukokouksissa, Euroopan komissiossa ja EU-ministerivaliokunnassa. Olen nähnyt tehokasta vaikuttamista, ollut vaikuttamassa ja lobbauksen kohteena. Tiedän, mikä toimii, ja mikä ei. Meidän täytyy tuoda pöytään konkretiaa ja ratkaisuehdotuksia, ei vain ongelmia.

Minua motivoi myös erilaisten tahojen ja ihmisten saattaminen yhteen. On hieno tunne, kun yhdistää palasia ja löytää niitä epäpyhiä liittoja.

Mottonani on kysyä, miten minä voin auttaa sinua. Joten kerro, jos voin jotenkin auttaa.

Blogikirjoitukseni:

Medialukutaitoa ja lähdekriittisyyttä tarvitaan entistä enemmän, kun sosiaalinen media vilisee tekaistuja tilejä, trolleja ja algoritmien valtaa. Yhteiskuntatieteilijöinä meillä on vastuu teknologian yhteiskunnallisten vaikutusten tutkimisessa ja avaamisessa. Lue koko blogikirjoitus

#yhdessäyhteiskuntaarakentamassa

Jaa artikkeli

Ammattilaiset