23.4.2019

Asiantuntija esittelyssä: Satu Spratley

Asiantuntija-esittelysarjassa on vuorossa yhteiskuntatieteilijä ja maailmankansalainen Satu Spratley. Hän on kansainvälisten suhteiden asiantuntija, jolla on yli kymmenen vuoden työkokemus diplomatian alalla. Tällä hetkellä fokus on Aasia-asiantuntijuudessa ja yhteisöjen tukemisessa.

Kuka?

Olen generalisti kansainvälisen politiikan ammattilainen, jolla on yli kymmenen vuoden työkokemus poliittisista ja ulkosuhdeasioista.

Taustaltani olen maailmankansalainen ja Helsingissä viihtyvä paluumuuttaja. Olen kasvanut ja käynyt peruskoulun ja lukion Moskovassa. Moskovan kansainvälisestä Brittilukiosta valmistuneena suoritin korkeakouluopinnot Englannissa ja Erasmus-vuoden Etelä-Ranskassa. Maisterin tutkintoni oli Eurooppa-opinnoissa, King’s College Lontoossa ja kandin tutkinto kansainvälisissä suhteissa, ranska sivuaineena, Sussexin yliopistossa.

Urapolkuni

Viimeiset kymmenisen vuotta olen työskennellyt Malesian Suomen-suurlähetystössä paikallisena lähetystötyöntekijänä. Työnkuvaani kuuluu uutisten seurantaa, poliittista raportointia, kääntämistä suomesta englantiin ja viestintää. Käytännössä neuvon malesialaisia diplomaatteja suomalaisesta yhteiskunnasta ja tuen Malesian ja Suomen välisten suhteiden edistämistä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi Malesiasta tulevien delegaatiovierailujen ja erilaisen viranomaisyhteistyön koordinointia.

Ennen suurlähetystöä työskentelin vuoden ulkoministeriön poliittisella osastolla turvallisuuspolitiikan yksikössä Nato-asioista vastaavassa deskissä. Sitä ennen tein Euroopan parlamentissa Luxemburgissa kääntäjäharjoittelun. Lisäksi olen osallistunut Etyj-vaalitarkkailuun Ukrainassa ja Valko-Venäjällä.

Urafokukseni on liikkunut EU-asioista Aasiaan. Tällä hetkellä olen kiinnostunut Kaakkois-Aasiasta, Kiinasta, kestävästä kehityksestä ja  kansainvälistymisestä Suomessa.

Hissipuheeni

Tämänhetkinen fokukseni on Aasia-asiantuntijuudessa ja yhteisöjen tukemisessa. Tarjoan asiantuntemustani esimerkiksi viranomaisten ja yhteisöjen väliseen yhteistyöhön ja dialogiin esimerkiksi kestävän kehityksen, digitaalisen viestinnän ja julkishallinnon kehittämiseksi.

Tuon organisaatiolle kansainvälistä kokemusta ja verkostoja sekä julkishallinnon, diplomatian ja päätöksenteon rakenteiden tuntemusta asiantuntija-, tutkimus- tai koordinaatiotehtäviin. Mediaseurantaprosessien ja sosiaalisen median osaamiseni avulla edesautan oleellisen tilannekuvan ja yhteisöjen vahvistamista.

Blogikirjoitukseni: Kahdenvälistä diplomatiaa ja monikulttuurista vuorovaikutusta

Suomalaisen yhteiskunnan matalaa hierarkiaa, avointa ja turvallista yhteiskuntaa kuvastaa mm. se, että täällä presidenttikin voi tehdä omat lumityönsä tai ajaa raitiovaunulla. Maailmanpolitiikan ja yhteiskunnan myllerryksissä perinteisellä diplomatialla on edelleen tärkeä roolinsa valtioiden välisten sopimusten ja kansainvälisten lakien edistämisessä. Toisaalta ruohonjuuritasolla tärkeintä on ihmisten välinen vuorovaikutus ja yhteisymmärrys ihmisinä. Lue koko blogikirjoitus

Jaa artikkeli

Ammattilaiset