20.3.2019

Asiantuntija esittelyssä: Tuovi Rautjoki

Uuden asiantuntija-esittelysarjamme aloittaa YTM, viestintäpäällikkö Tuovi Rautjoki. Hänella on parinkymmenen vuoden työkokemus johtamisen, viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä kolmella eri sektorilla. Yhteistä kaikissa tehtävissä on ollut strateginen johtaminen, muutosten johtaminen ja verkostoissa työskentely.

Kuka?

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri kulttuurienvälisen viestinnän maisteriohjelmasta. Opiskelin Jyväskylän yliopistossa valtio-oppia, viestintää ja markkinointia.

Urapolkuni

Ensimmäinen pidempiaikainen työni valmistumisen jälkeen oli toiminnanjohtajan pesti Pohjoismaisessa tiedotustoimistossa Jyväskylässä. Pohjoismaiset järjestötehtävät jatkuivat viisi vuotta vieden Jyväskylästä Tukholmaan ja edelleen Helsinkiin.  Tämän jälkeen tein yritysviestinnän tehtäviä Vahanen-konsernin viestintäpäällikkönä, josta siirryin valtionhallintoon, Lahteen muuttaneen Metsäkeskuksen viestintäpäälliköksi. Olen ehtinyt työskennellä myös projektijohtajana mainostoimistossa ja järjestösihteerinä omassa ammattiliitossani eli silloisessa Valtiotieteilijöiden Liitossa. Tällä hetkellä työskentelen eduskuntayhteisössä Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) viestintäpäällikkönä.*

Hissipuheeni

Minulla on parikymmentä vuotta töitä takana johtamisen, viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä kaikilla kolmella sektorilla. Olen toiminut yritys- ja järjestöviestinnän esimies- ja johtotehtävissä kymmenisen vuotta, joista kaksi vuotta ulkomailla. Viimeiset vuodet ovat kuluneet valtiolla, tällä hetkellä työskentelen eduskuntayhteisössä Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) viestintäpäällikkönä.

Olen kiinnostunut laajasti kaikenlaisista asioista, ja työura onkin vienyt minua hyvin erilaisiin työyhteisöihin ja eri aiheiden pariin. Yhteistä tehtävissäni on ollut strateginen johtaminen, muutosten johtaminen ja verkostoissa työskentely. Olen tehnyt myös palvelu- ja tuotekehitystä sekä asiakkuustyötä.

Motto: Kaikki on mahdollista, mutta kaikkea ei voi eikä kannata tehdä.

Blogikirjoitukseni: Esimies on muutoksen tekijä

Työyhteisöissä eletään nykyään jatkuvan muutoksen keskellä. Yritämme sopeutua toimintaympäristömme muutoksiin ja samalla muuttua itse. Vaatimukset osaamisen kehittämiselle ovat aiempaa suurempia: toimintaympäristö ja työnteon tavat muuttuvat vauhdilla. Muutoksen ja kehittymisen paine kohdistuu erityisesti esimiehiin, joiden tehtävä on toteuttaa työyhteisön strategiaa yhdessä henkilöstön kanssa. Lue koko blogikirjoitus

* Rautjoki nimitettiin Eläketurvakeskuksen viestintäjohtajaksi syksyllä 2019.

#yhdessäyhteiskuntaarakentamassa

Jaa artikkeli

Ammattilaiset