13.9.2017

Walk for Jobs: Liikkeellä tositarkoituksella

Korkeasti koulutettujen rekrytointitapahtuma Walk for Jobs kokosi yli 400 työnhakijaa ja 56 yritystä tai organisaatiota. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut oli mukana jo viime vuonna, kun tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Helsingissä.

Suosituimpien yritysten juttusille jaksettiin odottaa.

Pitkät jonot muodostuvat suosituimpien yritysten lippujen taakse, kun Walk For Jobs -tapahtuma käynnistyy toden teolla. Aikaa omien taitojen esittelemiseen on vajaat kolme tuntia.

Alkuun viileä aamu hytisytti Helsingin Telia5G:n nurmella, mutta yhdessä vedetty hulahula lämmitti jalat ja kädet niin, että nyt ihmiset tarkenevat odottaa vuoroaan.

Työnhakijat vaihtavat odottaessa kokemuksia ja vinkkejä työnhausta.

– Ensivaikutelma on tärkeä, toteaa mies toiselle.

– Ja kannattaa laittaa hakemukseen mukaan jokin oma työ esimerkiksi, jatkaa toinen.

Monella on 3 – 5 työnantajan tai henkilöstöyrityksen lista, jonka he aikovat käydä läpi.

Hulahulalla ja tasapainojumpalla lämpöä jäseniin ja happea aivoille.

 Haussa hyvä tyyppi

Yritysten edustaja päättää lyhyen jutustelun perusteella, vastaako työnhakijan osaaminen senhetkisiä rekry-tarpeita. Sopivan hakijan kanssa kierretään kenttä kiireettä. Vajaan 400 metrin matkalla työnantaja ehtii kertoa tarpeistaan, yrityksen asiakkaista ja kysellä työnhakijan osaamista.

– Tässä ollaan liikkeellä tositarkoituksella. Haemme 3 – 5 työntekijää, Mika Stenman Boost Brothersista kertoo.

Hän kehuu, että tapaamisessa pääsee tutustumaan työnhakijaan paremmin kuin virallisessa työhaastattelussa. Tarkoituksena on saada hyvä tyyppi työyhteisöön, mieluiten sellainen, joka tuo tullessaan uusia ideoita. Osaamisen pitää kuitenkin osua kohdalleen.

Kun yksi kierros on käyty, toisen kanssa lähdetään liikkeelle. Kierros päätyy yleensä siihen, että työnhakijaa kehotetaan lähettämään yritykseen avoin hakemus. CV taitetaan talteen pahvilaatikkoon.

 

Coachausta ja vertaistukea

Nurmea kiertää koko ajan parikymmentä paria. Työnhakijat hakeutuvat myös ammattiliittojen tarjoamien uracoachien pakeille. Uracoachauksessa juteltiin yleisimmin urasuunnitelmista ja työnhausta.

Walk for Jobs -tapahtuman järjestäjänä on nyt jo toista kertaa Työnhakuveturi, johon myös Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut kuuluu. Työnhakuveturi järjestää paljon koulutuksia mm. itsensä brändäämisestä ja LinkedIn-profiilin kehittämisestä. YKA tarjoaa myös omia urapalveluita.

 

TEKSTI: UP/Birgitta Suorsa

KUVAT: Pekka Sipola

MTV Uutisten uutinen (8.9.2017): Rekrytointia kävelylenkillä

 

Jaa artikkeli

Ammattilaiset