Kuka?
Nimeni on Tytti Määttä (os. Seppänen). Synnyin Vaalassa, pienelle kylälle, vuonna 1980. Elin lapsuuteni maatilalla ylisukupolvisessa ja monimuotoisessa ympäristössä ja kävin lukion Vaalassa.
Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri. Opiskelin Turun yliopistossa valtio-oppia, poliittista historiaa ja taloustiedettä. Olen opiskellut myös ympäristötiedettä ja johtamista.
Urapolkuni:
Uravalintoihin on vaikuttanut merkittävästi kiinnostukseni kunnalliseen päätöksentekoon. Opiskeluaikoina tulin valituksi, ehkä kaikkien yllätykseksi, Turun kaupunginvaltuustoon. Harjoitteluni ja kesätyöni tein sattumalta maaseutututkimuksen ja –hankkeiden parissa. Ensimmäinen työpaikkani olikin erityisasiantuntijan tehtävä, maaseudun kehittäminen ja pienet kunnat, Suomen Kuntaliitossa Helsingissä. Vuonna 2009 päätin hakea syntymäkuntani kunnanjohtajaksi Vaalaan. Sain paikan vain 28-vuotiaana. Nyt olen työskennellyt kaksi vuotta Kuhmon kaupunginjohtajana. Koko virkaurani ajan olen toiminut useiden erilaisten valtakunnallisten verkostojen puheenjohtajana.
Hissipuheeni:
Olen sosiaalinen, helposti lähestyttävä, itsevarma ja rohkea. En pelkää ottaa vastaan vaikeita haasteita. Johtajana olen kannustava, myötätuntoinen ja päämäärätietoinen. Omaan erittäin hyvän esiintymistaidon. Työelämässä haluan toimia johtavassa asemassa, haastaa itseäni ja kehittyä esihenkilönä. Toivon, että pystyn olemaan hyvä kasvattaja lapsilleni ja viettämään vapaa-aikaani rakastamieni asioiden parissa.
Verkostojeni ansioista olen vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja. Olen kirjoittanut pitkään kolumneja ja blogeja. Hallitsen sosiaalisen median viestinnän, ja se osa johtajan työtäni. Maaseudun kehittäminen ja rakentavan vuoropuhelun käyminen suomalaisessa yhteiskunnassa on minulle tärkeää. Minut palkittiin vuoden 2019 maaseutukasvona näistä ansioista.
Mottoni:
Jos et ole vielä kokeillut, onnistut siinä varmasti. (Mukaillen Peppi Pitkätossua)
Jokainen kohtaamasi ihminen opettaa sinulle itsestäsi jotain, niin ihmisenä kuin johtajana.
Blogikirjoitukseni:
Kuntajohtaminen on kokonaisvaltaista työtä, jota voi tehdä monella tapaa. Myös kunnan koko vaikuttaa siihen, millaista johtamista se vaatii. Moni ei tule kuitenkaan ajatelleeksi, että pienikin kunta on työnantajana iso. Kuntajohtajan pitää olla ennen kaikkea yhteistyökykyinen. Nykyajan kuntajohtamisessa korostuvat näkyvä viestiminen ja yhteisön henkinen johtajuus. Lue koko blogikirjoitus