7.12.2016

 Janina Mackiewicz 

Har vi en framtid på arbetsmarknaden?

De flesta har hört eller läst om att högutbildade flyttar allt mer utomlands. För de svenskspråkigas del har utflyttningen till…

1.12.2015

 Seppo Hentilä 

Angela Merkel: ”Wir schaffen das!”

Saksasta kuuluu kummia. Kymmenen vuotta maataan suvereenisti johtaneen liittokansleri Angela Merkelin poliittinen tähti on kääntynyt jyrkkään laskuun. Syykin on selvä:…

20.8.2015

 Elina Juntunen 

Intohimoa ja kärsimystä

”Tutkimuksen tekeminen on passiota. Se on intohimoa ja kärsimystä samanaikaisesti”. Näin totesi aikanaan pro gradu -tutkielmaani ohjannut professori. Passio kuvasi myös omaa kokemustani. Intohimoisesti luin aikaisempaa tutkimusta ja keräsin aineistoa.

21.5.2015

 Jukka Helttula 

Ota sattumasta kaikki irti

Sattuma on omituinen käsite. Ollakseen niinkin tuttu jokapäiväinen asia, johon huomaamatta tulee vedottua erilaisissa yhteyksissä, sitä ei juuri kuitenkaan ymmärretä tai siitä ei vain välitetä. Sillä sattuuhan sitä. Mutta juuri siksi, koska sattuu, kannattaa sattumasta välittää. Jokainen sattuma on mahdollisuus.

16.2.2015

 Henna Hirvonen 

Vaalikevään jumalainen näytelmä

Tämä kevättalvi tuo tullessaan joka neljäs vuosi ilmestyvän poliittisen trillerin: eduskuntavaalit. Tätä jännitysnäytelmää on odotettu, ja osa toivoikin uuden ensi-illan koittaneen jo ajat sitten.