Vierailija

2.3.2020

 Anni Vehmaa 

Hallintotieteilijäpäivät vahvistaa tieteenalaa

Neljännet valtakunnalliset Hallintotieteilijäpäivät järjestettiin Tampereella tammi-helmikuun taitteessa. Ainejärjestöjen yhteistyönä järjestetty tapahtuma toi yhteen alan opiskelijoita, opetti uutta työelämästä ja vahvisti tieteenalan tunnettavuutta. YKA oli tapahtumassa yhteistyökumppanina ja kouluttajana.

Neljännet valtakunnalliset Hallintotieteilijäpäivät järjestettiin Tampereella 30.1.-1.2.2020. Hallintotieteilijäpäivät on kolmen eri ainejärjestön yhteistyössä järjestämä tapahtumakonsepti, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen alan opiskelijoita, oppia uutta erityisesti työelämän näkökulmasta ja vahvistaa tieteenalan tunnettavuutta. Järjestäjäosapuolina toimivat tänä vuonna isännöintivuorossa olleen Staabin eli Tampereen yliopiston hallintotieteiden ainejärjestön lisäksi Vaasan hallintotieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Hallinnoijat ry ja Rovaniemen hallintotieteiden ja johtamisen psykologian ainejärjestön Remburssi ry.

Hallintotieteilijäpäivät sisälsi tänä vuonna kolme päivää mielenkiintoista asiaohjelmaa, hauskoja iltatapahtumia ja verkostoitumista yli kaupunkirajojen. Erityisen mieleenpainuvana ohjelmana pidettiin Supon apulaispäällikkö Olli Kolstelan kiinnostavaa luentoa hallintotieteiden ja poliisityön yhtymäkohdista. Kolstela toi hienolla tavalla esiin strategisen ja operatiivisen johtamisen merkityksen omien kokemuksiensa kautta. Lisäksi luento varmasti avarsi monen osallistujan mielikuvia siitä, mihin hallintotieteiden opiskelijat voivat valmistumisensa jälkeen työelämässä sijoittua. Osallistujat kehuivat myös perinteistä alumnipaneelia, jossa 6 alumnia, 2 kustakin kaupungista, pääsi kertomaan omasta urapolustaan ja vastaamaan kiperiin yleisökysymyksiin.

Sopivasti työnhaun kiireisimpään aikaan harjoiteltiin workshopeissa YKAn johdolla oman osaamisen esittämistä, kehitettiin ongelmanratkaisutaitoja case-tehtävissä sekä kuultiin mielenkiintoisesta Smart Urban Security Resilience -hankkeesta.

Tänä vuonna olimme vahvistaneet myös workshop-tyylistä asiaohjelmaa viime vuoden palautteen pohjalta. Workshoppien tarkoituksena oli jakaa ihmisiä pienempiin ryhmiin, jotta matalamman kynnyksen osallistuminen ja aktiivinen keskustelu mahdollistuisi. Sopivasti työnhaun kiireisimpään aikaan harjoiteltiin workshopeissa YKAn johdolla oman osaamisen esittämistä, kehitettiin ongelmanratkaisutaitoja case-tehtävissä sekä kuultiin mielenkiintoisesta Smart Urban Security Resilience -hankkeesta.

Hallintotieteilijäpäivillä ovat aina korostuneet isäntäkaupungin erityispiirteet, ja tänä vuonna teemoina näkyikin esimerkiksi ajankohtainen turvallisuusnäkökulma. Turvallisuushallintoon voi erikoistua Tampereella uudessa Safer-maisteriohjelmassa. Kaiken kaikkiaan ohjelma oli monipuolista, ja jokaiselle löytyi jotakin. Lopulta kolmessakaan päivässä aika ei riitä kaikkeen, vaan moni mielenkiintoinen puheenvuoro jättää kaipaamaan lisää. Onneksi tähän on kuitenkin vastaus: aina tulee uudet Hallintotieteilijäpäivät seuraavana vuonna!

 

Anni Vehmaa

Kirjoittaja on kolmannen vuoden hallintotieteiden opiskelija Tampereen yliopistosta ja roolissaan Staabi ry:n projektivastaavana toimi päävastuuhenkilönä vuoden 2020 Hallintotieteilijäpäivistä.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli