Opiskelijat YKAssa

16.5.2019

 SYY-aktiivit 

Järjestöaktiivin elämä on jatkuvaa oppimista ja itsensä kehittämistä

Viimeisten tenttien ja kenties uusien kesätöiden vihdoinkin lähestyessä monet paikallisjärjestöjen aktiivit suuntaavat ansaitulle kesälomalle. Toimiminen järjestöaktiivina kehittää tärkeitä työelämätaitoja, kuten organisointia, aikatauluttamista ja koordinointia – unohtamatta verkostoitumista ja ammatti-identiteettiä. SYY-Kuopion puheenjohtaja kertoo blogissa alkukaudestaan johtotehtävässä ja haastaa samalla kaikki järjestötoimijat miettimään hetkeksi, mitä kukin on oppinut järjestöuransa aikana.

Viimeisten tenttien ja kenties uusien kesätöiden vihdoinkin lähestyessä monet paikallisjärjestöjen aktiivit suuntaavat ansaitulle kesälomalle. Ennen kesälomaa on kuitenkin tärkeää pysähtyä hetkeksi pohtimaan, mitä kuluneesta kaudesta on jäänyt käteen. YKAn tarjoamien webinaarien ja koulutusten lisäksi järjestöaktiivit ovat saaneet erittäin tärkeitä työelämätaitoja ja kehittyneet järjestötyöskentelyssä aivan huimasti!

Minä aloitin oman SYY-aktiiviurani viime vuonna toimimalla SYY-Kuopion koulutuspoliittisena vastaavana ja syksystä eteenpäin varapuheenjohtajana. Edellisen vuoden puheenjohtaja Anna Hellstenin painostuksesta päätin hakea puheenjohtajaksi vuodelle 2019, ja syyskokouksessa minut tähän tehtävään valittiin. Päivääkään en ole tätä päätöstä katunut ja koen, että oma osaamiseni on kehittynyt jo muutaman kuukauden aikana valtavasti. Paikallisjärjestön toiminnan koordinoiminen, tapahtumien organisointi ja aikatauluttaminen ovat antaneet minulle taitoja, joita tulevaisuuden työelämässä tarvitsen. Nämä ovat asioita, joita SYY-aktiivit eivät välttämättä huomaa vielä toimintakauden aikana vaan vasta työelämässä. Haastankin kaikki järjestötoimijat miettimään hetkeksi, mitä olet oppinut järjestöurasi aikana.

Yhteistyötä yhteiseksi hyväksi

Pohdittuani itse hetken kulunutta muutamaa kuukautta olen huomannut kehittyneeni paikallisjärjestön johtamisessa ja varsinkin aikatauluttamisessa. Viime vuonna en edes omistanut kalenteria, ja nyt A4-kokoisesta vuoden 2019 päivämuistiosta on tullut tärkein työkaluni ja samalla naurunaihe hallituksessa. Hallitustoiminnassa ei voi liikaa korostaa vuorovaikutuksen ja yhteistyön merkitystä. Välillä yhteistyö tarkoittaa kompromisseja ja uhrauksiakin yhteisen hyvän vuoksi. Samalla on kuitenkin luotava sellainen ilmapiiri, että kaikki uskaltavat ja haluavat tuoda esiin omat mielipiteensä. SYY-Kuopiossa ilmapiiri on ollut tänäkin vuonna aivan mahtava, ja olen saanut hallitustoiminnan kautta uusia ystäviä. Iso kiitos siitä kuuluu meidän mahtavalle hallitusporukalle!

SYY mahdollistaa jäsenilleen ja aktiiveille mahdollisuuden verkostoitua muiden paikkakuntien yhteiskunta-, valtio-, ja hallintotieteilijöiden kanssa. Minä olen itse huomannut tämän verkostoitumisen auttavan myös identifioimaan itseni osaksi laajaa ammatillista verkostoa, kokemaan ammattiylpeyttä ja olemaan osa YKA- ja SYY-yhteisöä. Työelämävierailuilla koen lähes aina vahvuudeksemme sen, että voimme työllistyä lähes mihin tahansa. Jokainen työelämävierailu on tarjonnut uuden näkökulman, mitä yhteiskuntatieteilijä voi tehdä ja avartanut ajatuksia omasta tulevaisuudesta.

Lopuksi haluan vielä toivottaa jokaiselle jäsenellemme aurinkoista ja rentoa kesää!

Jaakko Honkalampi, SYY-Kuopio ry:n puheenjohtaja

 

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli