puheenjohtajalta

27.5.2014

 Mikko Eskola 

Järjestöpäivät kokosi liiton aktiivit

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen kasvettua jo 12 000 jäsenen järjestöksi on todettu tarve luoda uusi vuosittainen foorumi kokoamaan yhteen kaikki eri luottamustoimissa toimivat aktiivit. Aikaisemminkin kokoontumisia on ollut, mutta eri ryhmät ovat olleet koolla eri aikoihin. Uusi laajempi tapahtuma yhdistettiin valtuuston kevätkokouksen yhteyteen. Järjestöpäivien nimellä kokoontuminen tapahtui nyt ensimmäisen kerran 11.-12.4. Järjestöaktiivit tarkoittaa liittomme luottamuselinten jäseniä eli […]

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen kasvettua jo 12 000 jäsenen järjestöksi on todettu tarve luoda uusi vuosittainen foorumi kokoamaan yhteen kaikki eri luottamustoimissa toimivat aktiivit. Aikaisemminkin kokoontumisia on ollut, mutta eri ryhmät ovat olleet koolla eri aikoihin. Uusi laajempi tapahtuma yhdistettiin valtuuston kevätkokouksen yhteyteen.

Järjestöpäivien nimellä kokoontuminen tapahtui nyt ensimmäisen kerran 11.-12.4. Järjestöaktiivit tarkoittaa liittomme luottamuselinten jäseniä eli hallitusta ja valtuustoa, paikallisyhdistysten edustajia, työpaikkojen luottamushenkilöitä sekä opiskelija-aktiiveja. Luonnollisesti liittomme toimihenkilöitäkin oli matkassa. Koolla olikin noin 80 yhteiskuntatieteilijää edustaen jäsenistöä kattavasti niin koulutuksen, työelämävaiheen, työnantajasektorin kuin kotipaikkansakin osalta.

Ensimmäisten järjestöpäivien teemana oli perehtyminen työmarkkinajärjestelmään, joka samalla toimi uuden valtuuston perehdytyksenä. Työmarkkinajärjestelmästä ja laajemmin yhteiskuntapolitiikasta alustamassa olivat liittomme jäsenet pääministeri Jyrki Katainen ja Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder. Ohjelma jatkui ajankohtaisia asioita koskevien alustusten, eri järjestöryhmien palaverien ja vapaamuotoisemman ohjelman merkeissä.

Liittomme on profiililtaan nuori ja vuorovaikutuksemme opiskelijoiden kanssa on perinteisesti ollut hyvin läheinen. Monen mielestä myös järjestö­päivien antia parhaasta päästä oli opiskelijoiden runsas ja aktiivinen osallistuminen ja mahdollisuus kuulostella esimerkiksi tiedekuntien kuulumisia. Opiskelijoiden ja työelämässä olevien jäsenten vuorovaikutus on antoisaa molemmin päin, ja on tärkeää, että keskeiset työelämäkysymykset tulevat opiskelijoille tutuiksi mahdollisimman varhain.

Jatkossa järjestöpäiville on tarkoitus kokoontua kerran vuodessa, mutta tapahtuman muoto tullee vuosittain vaihtelemaan. Järjestöpäiviltä vauhtia sai myös uusi valtuusto, joka valtuuston puheenjohtajaksi valitun Sini Terävän johdolla samalla aloitti nelivuotiskautensa. Tervetuloa mukaan toimintaan uudet valtuutetut!

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli