Opiskelijat YKAssa

8.5.2020

 SYY-aktiivit 

Kesäopinnot tutkinto-opintojen tukena

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi useampi opiskelija on aktiivisesta työnhausta huolimatta vailla kesätöitä ja kesän toimeentulo huolettaa. Vaikka työelämä saattaa jumittaa paikoillaan, ei opiskelujen tarvitse olla kesällä kokonaan tauolla. Opintoja voi suorittaa itsenäisesti ja omaan tahtiin valitsemalla sellaiset kurssit, jotka edistävät omia opintoja ja tuntuvat mielekkäiltä, kirjoittaa SYY-Wasan viestintävastaava Ida Kettuoja.

Kesäopintojen suorittaminen on hyvä keino turvata oma toimeentulonsa kesän aikana, sillä Kela myöntää kesäopintoja suorittaville opintotukea kesäkuukausien ajalle. Voit saada tukea muun muassa luentokurssien suorittamiseen, kirjatenttien tekemiseen, työharjoitteluun tai opinnäytetyön kirjoittamiseen! Kesän aikana voi lukea vaikka kokonaisen sivuaineen ja siten nopeuttaa omaa valmistumistaan, joten tukikuukausien riittävyydestä ei tarvitse murehtia. Kesällä opiskelevien kannattaa hakea opintotukea Kelalta toukokuun aikana, jotta tuki voidaan myöntää ennen kuin kesäopinnot alkavat.

Kurssivalikoimiin, sisältöihin ja laajuuksiin kannattaa tutustua huolellisesti, vaikkei oman yliopiston kurssivalikoimista löytyisi sopivia kursseja. Monet yliopistokurssit on mahdollista suorittaa itseopiskeluna esseepalautuksilla tai tenttimällä sähköisesti esimerkiksi Examissa. Ole siis rohkeasti yhteydessä kurssien vastuuopettajiin, vaikkei kursseja olisi merkitty kesällä suoritettaviksi!

Ole siis rohkeasti yhteydessä kurssien vastuuopettajiin, vaikkei kursseja olisi merkitty kesällä suoritettaviksi!

Mikäli omasta yliopistosta ei löydy soveltuvia kesäopintoja, kannattaa tutkia valtakunnallista ja yhteistyöyliopistojen kurssitarjontaa. Esimerkiksi poikkeustilanteen vuoksi ovat avoimet yliopistot avanneet etäopintojaan maksuttomasti suoritettavaksi kaikkien yliopistojen tutkinto-opiskelijoille. Valtakunnallinen opintotarjonta löytyy täältä. Lisäksi avoimet yliopistot sekä kesäyliopistot tarjoavat runsaasti maksullisia kursseja kesän aikana. Mikäli avoimen yliopiston kautta suoritetut kurssit edistävät valmistumista ja ne saa sisällytettyä hyvin opintoihin, esimerkiksi sivuaineeksi, voi yliopistolta hakea puoltoa kurssien maksun korvaamiseen. Huomaa kuitenkin, että puolto on haettava ennen opintojen alkamista!

Opintojen ohella pystyy helposti myös nauttimaan kesästä ja lomailemaan enemmän kuin monen kesätyön parissa.

Mikäli siis työpaikan kanssa ei tärpännyt tänä kesänä, voi kesäajan käyttää hyödyksi opintojensa edistämiseen. Opintojen ohella pystyy helposti myös nauttimaan kesästä ja lomailemaan enemmän kuin monen kesätyön parissa, joten muista myös nauttia kesästä ja aurinkoisista päivistä, äläkä vain istu kirjojen ja tietokoneen ääressä kotona. Nappaa siis kurssikirjat mukaan vaikka parvekkeelle ja nauti kesästä opintojasi edistäen.

Jos kesän opinnot ja kesän toimeentulo mietityttävät, ota rohkeasti yhteyttä omaan opinto-ohjaajaasi.

Ida Kettuoja
SYY-Wasan viestintävastaava

 

Lue myös:

SYYn kesätyöinfo
Jäsenkysely: Miten koronakriisi vaikuttaa opiskelijoiden kesäajan töihin ja harjoitteluihin?

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli