Opiskelijat YKAssa

24.1.2018

 Antti Simi 

Kevät on järjestöaktiivin elämän parasta aikaa

Tammikuu merkitsee monelle opiskelijalle, etenkin yhteiskunnallisella alalla, uusien luottamustehtävien alkamista ainejärjestössä, jossain harrastejärjestössä tai vaikkapa SYYssä.

Osalle alkava tehtävä voi olla ensimmäinen kosketus järjestötoimintaan ja joillekin vastaavasti yksi lisää loputtomaksi kasvavaan listaan. Syynä uusiin haasteisiin siirtymiselle voi olla uusien kokemuksien hakeminen, kavereiden houkuttelu tai vaikkapa hienon lisän CV:seen täydentäminen.

Vuoden alkua leimaa yleensä opetteluvaihe. Huolellisintakin perehdytystä ja taitavintakin koulutusta seuraa vähintäänkin muutama hetki, jolloin kaikki tuntuu olevan hukassa ja epätietoisuus valtaa aktiivin mielen. Onneksi apu on useimmiten lähellä tai vähintäänkin siedettävän matkan päässä. Aiempien vuosien aktiivit ja SYYn tapauksessa kaiken maan ja taivaan välillä tietävä pääsihteeri on usein korvaamaton tiedon lähde eksyksissä olevalle järjestötoimijalle.

Kuitenkin kliseiseltä kuulostava käsite, uudet haasteet, on se, mikä ainakin allekirjoittaneen kohdalla ajaa vuoden alussa uusissa järjestötehtävissä eteenpäin. Mahdollisuus oppia uutta ja kehittää aiempaa osaamista eteenpäin on monilla keskeinen motivaation lähde. Vuoden alku on omalla kohdallani ollut usein syksyä haparoivampi, mutta jyrkkä oppimiskäyrä ja hallituksen ryhmäytyminen innostavat jatkamaan ja parantamaan entisestään vuoden loppua kohti.

Ole siis uusi tai vanha SYY-aktiivi huoleti ja suhtaudu avoimin mielin uuteen vuoteen. SYY on järjestönä mitä mahtavin ja vauhdilla lähestyvät aktiivipäivät kokoavat jälleen suuren joukon SYY-toimijoita ympäri Suomen Riihimäen hellään huomaan. Ahkeran kouluttautumisen, innokkaan verkostoitumisen ja enemmän tai vähemmän rentouttavan iltaohjelman jälkeen on uusi ja mahtava SYY-vuosi vakaalla pohjalla ja vain taivas rajana.

SYYn puheenjohtaja vuonna 2017
Antti Simi

Antti Simi

Kirjoittaja on yhteiskuntatieteiden ylioppilas, joka toimii Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaiden puheenjohtajana. Hän on myös Akavan opiskelijoiden valtuuskunnan varajäsen.

 

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli