Töissä YKAssa

22.4.2020

 Simo Pöyhönen 

Kriisitilanteessa kumppani on tärkeämpi kuin koskaan 

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on ollut suuri muutos meidän kaikkien elämässä. YKA haluaa osaltaan poistaa koronan aiheuttamaa epävarmuutta ja tukea jäsentemme elämäntilanteita. Tämän vuoksi virtuaalipalveluiden määrää on lisätty ja osaan jäsenmaksuista on tuotu helpotuksia. Toiminnanjohtaja Simo Pöyhönen toivoo palautetta juuri sinulta: miten liiton pitäisi tukea tässä tilanteessa sinun jaksamistasi, hyvinvointiasi ja työelämääsi?

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on ollut suuri muutos meidän kaikkien elämässä. Opinnot ovat jäissä tai ainakin suoritusmuodot muuttuneet, lomautukset ovat kohdanneet monia, lapset ovat kotona, uusia työtapoja on omaksuttu ja joidenkin kohdalla työ on myös merkittävästi lisääntynyt. Samalla kaikissa mainituissa elämäntilanteissa ammattiliittojen rooli auttajana – kumppanina – on korostunut.  

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut on ollut liittona onnellisessa asemassa, sillä olemme onnistuneet kasvattamaan jäsenmääräämme käytännössä koko 73-vuotisen olemassaolomme ajan. Viimeisenä parina kymmenenä vuonna tähän on toki tuonut vetoapua koulutustason nousu, mutta samalla kaikkea palvelutarjontaa, edunvalvonnan perustaa ja toimintaa on mietitty uudelleen ja kehitetty. Tällaiset pohdinnat auttavat meitä kriisitilanteessa, jollaiseen on jossain määrin voitu varautua. Tosin tämä pandemia on harvinaisuudessaan ja laajuudessaan yllättänyt myös ammattiliitot. Jo 1990-luvun lamasta tiedämme, miten liittojen merkitys nousee kriisitilanteissa, kun työelämän epävarmuus iskee vasten kasvoja.  

Liittojen merkitys nousee kriisitilanteissa, kun työelämän epävarmuus iskee vasten kasvoja.  

YKA haluaa osaltaan poistaa tätä epävarmuutta ja olla strategiansakin mukaisesti kumppani kaikkien jäsentemme uralla tukien sitä, että jäsenenä voisi mahdollisimman hyvin keskittyä tekemään työtään, opintojaan tai mikä elämäntilanne onkaan. Olemme tämän kriisin myötä vieneet kaiken koulutustarjontamme verkkoon, laajentaneet sen kapasiteettia sekä tuoneet lomautettujen ja opiskelijoiden jäsenmaksuun helpotuksia. Lisäksi tarjoamme ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ja muita urapalveluita, joilla helpotamme poikkeustilanteen tuomaa epävarmuutta.  

Pyrimme omalta osaltamme vahvistamaan neuvontatyötämme ja tukemaan myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoa siten, että se voi keskittyä hoitamaan tehtäviään. Tällainen kriisi pistää erityisesti työttömyyskassojen resurssit koetukselle ja aiheuttaa varmasti pysyviäkin muutoksia niiden jäsenrakenteissa.  

Miten liiton pitäisi tukea tässä tilanteessa sinun jaksamistasi?

Kaikkein eniten toivon kuitenkin sitä, että sinä jäsenenä kerrot, miten liiton pitäisi tukea tässä tilanteessa sinun jaksamistasi, hyvinvointiasi ja työelämääsi. Kaikki palaute otetaan vastaan – ja lupaan YKAn puolesta, että jokaiseen palautteeseen, ideaan ja kehittämisajatukseen myös vastataan. 

Palautteesi ja jäsentyytyväisyytesi ovat meille kullanarvoisia! 

Linkki palautteeseen: https://link.webropolsurveys.com/S/DEC64195A77E435F

Tutustu virtuaalipalveluihimme: https://www.yhteiskunta-ala.fi/edut-ja-palvelut/yka-palvelee-poikkeustilanteessa/

 

Simo Pöyhönen

Kirjoittaja on YTM ja YKAn toiminnanjohtaja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli