puheenjohtajalta

28.11.2016

 Mikko Eskola 

Kumppanuus ja edelläkävijyys

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut vahvisti kuluvan vuoden keväällä uuden vuoteen 2023 ulottuvan strategian. Valtuuston päätöstä edelsi pitkä ja osallistava valmisteluprosessi, ja viime vaiheessa liittovaltuusto perusteellisesti punnitsi sisällön. Strategian kantavana ajatuksena on kumppanuus jäsenen kanssa. YKA ei ole vain työssä käyvän palkansaajan asialla- vaan kaikkien jäsentensä kumppani fuksivuodesta läpi työuran aina senioriksi asti. Haluamme tukea jokaisen jäsenen mahdollisuutta […]

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut vahvisti kuluvan vuoden keväällä uuden vuoteen 2023 ulottuvan strategian. Valtuuston päätöstä edelsi pitkä ja osallistava valmisteluprosessi, ja viime vaiheessa liittovaltuusto perusteellisesti punnitsi sisällön.

Strategian kantavana ajatuksena on kumppanuus jäsenen kanssa. YKA ei ole vain työssä käyvän palkansaajan asialla- vaan kaikkien jäsentensä kumppani fuksivuodesta läpi työuran aina senioriksi asti. Haluamme tukea jokaisen jäsenen mahdollisuutta rakentaa merkityksellinen, omannäköinen työura sekä tasapainottaa työ ja yksityiselämä mielekkäällä tavalla. Tavoitteidemme mukaisesti edunvalvonta ja palvelut eivät rajoitu vain palkkatyössä käyville, vaan yhtälailla yrittäjät, johtavassa asemassa, perhevapailla tai työtä vailla olevat yhteiskunta-tieteilijät huomioidaan. Jäsen valitsee haluamansa suunnan, liitto kulkee rinnalla.

Näistä lähtökohdista olemme asettaneet toiminnallemme kunnianhimoisen vision: olla uuden aikakauden ammattiliittojen edelläkävijä, jonka arvot ovat oikeudenmukaisuus, rohkeus ja avoimuus. Uuden ajan ammattiliittojen edelläkävijyys haastaa meitä vastuullisia joka päivä uudistumaan ja uudistamaan, elämään ajan hermolla. Se on sekä lupaus jäsenille että jatkuva haaste meille liiton päättäjille ja työntekijöille.

Strategiassa on liitolle suuntaviivat tuleville vuosille. Kokonaisuudessaan liiton tarkoitus, tavoitteet ja kannat on strategian lisäksi linjattu säännöissä, toimintasuunnitelmassa sekä sektoreittain julkaistavissa asiakirjoissa, kuten esimerkiksi koulutuspoliittisessa asiakirjassa. Tästä kokonaisuudesta saa hyvän kuvan liiton tavoitteista.

* * *

Toimittuani liittomme puheenjohtajana neljä vuotta on aika ojentaa puheenjohtajan nuija kiertoon vuodenvaihteessa. Kiitän koko jäsenistöä saamastani luottamuksesta ja mahdollisuudesta toimia mielenkiintoisessa tehtävässä hienon järjestömme johdossa. Toivotan onnea ja menestystä liittovaltuuston valitsemalle uudelle puheenjohtajalle Antton Rönnholmille!

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli