Töissä YKAssa

13.12.2012

 Simo Pöyhönen 

Luovia ratkaisuja sulle-mulle -ajattelun sijaan

Äänenpainot työmarkkinakentällä ovat koventuneet kuluneen syksyn aikana, eikä työeläkemaksuistakaan meinattu saada sopua kuin pitkällisen väännön jälkeen.

Tilanne ei tulevan kevään neuvottelujen osalta näytä yhtään helpommalta. On suuri haaste ratkaista esimerkiksi työvoiman osaamisesta huolehtiminen tilanteessa, jossa puhutaan enemmän leikkauksista kuin lisäpanostuksista. Yhtenä ratkaisuna tähän ovat henkilökohtaiset koulutustilit, jotka mahdollistaisivat joustavamman oman osaamisen kehittämisen. Toivottavasti tällaisten – muuten, yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen tekemien – ehdotusten eteneminen ei tyssää vanhakantaiseen sulle-mulle -ajattelutapaan.

Suomalaisen työmarkkinajärjestelmän vahvuus on ollut sopiminen ja yhteinen analyysi toimintaympäristöstä ja tarvittavista toimenpiteistä. Yhteistä näkemystä kaivataan erityisesti nyt, kun kilpailukyvystä ja tulevaisuudesta on suuri huoli. Juuri tällaisessa tilanteessa tarvitaan yhteiskunta-alan korkeakoulutettuja – ihmisiä, jotka ymmärtävät yhteiskunnallisia ilmiöitä ja ratkaisevat niitä. Meitä tarvitaan ymmärtämään yhteiskunnan muutoksia. ”Yhteistä hyvää” tai yhteistä asiaa ei ehkä ole olemassa, mutta luovat ratkaisut ja palkansaajan asemasta huolehtiminen ovat keskeisellä sijalla.

Liiton tulevana toimintavuonna asiantuntijatyö ja johtaminen ovat temaattisia painopisteitä. Tämä tarkoittaa niin koulutusta, taustatyötä asiantuntijuudesta kuin esimerkiksi asiantuntijoiden ja johtajien työmarkkina-asioihin liittyviä kysymyksiäkin. Juuri Sinä voit vaikuttaa siihen, mitä keskeisiä asiantuntijuuteen liittyviä asioita liiton pitäisi käsitellä ja millaisia palveluita asiantuntija liitolta tarvitsee!

Liiton toimintasuunnitelma vuodelle 2013 on luettavissa jäsensivuilla kohdassa Liiton toimintaa.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli