Opiskelijat YKAssa

25.9.2018

 Lauri Koponen 

Maailma tarvitsee vaikuttajia ja te edustatte heitä!

Olen Lauri Koponen ja olen toiminut SYY:n vuoden 2013 liittohallituksen puheenjohtajana sekä entisen SVOL:in liittohallituksen viestintävastaavana vuonna 2012.

Kunnioitetut SYYlliset!

Niille jotka eivät muista, SVOL-lyhenne tuli nimestä Suomen Valtiotieteitä Opiskelevien Liitto ja nykyinen YKA tunnettiin silloin Suomen Valtiotieteilijöiden liittona. Nimi tosiaankin kaipasi muutosta, koska onhan jäsenistömme ja kenttämme kokonaisuus monenlaista yhteiskunnallista osaamista. Olimme aikanaan mukana silloisen kattojärjestö SVAL:in nimenmuutosprosessissa ja samalla uudistimme myös nykyisen SYY:n ilmeen ja nimen. Muistan kirkkaasti liittohallituksessa käydyn kattavan pohdinnan siitä, sopiiko Alkon logoa muistuttava logo meidän tunnukseksi. Sillä kuitenkin mentiin ja hyvähän siitä tuli!

Työskentelen tällä hetkellä Hyvinvointialan liitossa vaikuttajaviestinnän asiantuntijana. Työmarkkinatoimija tämäkin. Työtehtäväni sisältävät niin viestintää kuin edunvalvontaa sen kaikissa muodoissa. Työtehtävissäni tapaan paljon entisiä SYY aikaisia ystäviä ja kollegoja. Keskeisin tehtäväni on vaikuttaminen sekä vuoropuhelun ylläpitäminen meidän keskeisimpiin viiteryhmiin.

SYY opetti paljon ja antoi loistavat lähtökohdat tulevalle urapolulle. Näin ainakin luulen. Tärkein ja paras juttu mitä pääsin kokemaan, oli ne kaikki samanhenkiset innostuneet ja hauskat tyypit joita pääsin tapaamaan kaikissa tapahtumissa ja tempauksissa. Haluan kiittää erityisesti vuoden 2013 liittohallitusta ja loistavaa varapuheenjohtajaani Henna Hirvosta. Saimme tapahtumiin lisää eloa, rentoutta ja jäsenistöllä tuntui olevan hauskaa. Se on mielestäni opiskeluaikaisen harrastamisen ja oppimisen tärkein asia – mahdollisuus ja kyky pitää hauskaa ja oppia! Verkostot, ihmisten tuntemus, vaikuttamisen logiikka, viestinnän keinot sekä valtakunnalliset tempaukset olivat vain yksittäisiä mahtavia juttuja koko kokonaisuudessa. Suosittelen jokaiselle alan opiskelijalle, että liittyy järjestötoimintaan ja heittäytyy mukaan.

Haluan onnitella lämpimästi 20-vuotiasta Suomen Yhteiskunta-alan ylioppilaat SYY ry:tä (huh, osaan edelleenkin kirjoittaa tämän kerralla oikein) ja toivon järjestölle lukuisia, ja vielä kerran lukuisia vuosia tallustettavaksi. Maailma tarvitsee vaikuttajia ja te edustatte heitä!

Lue lisää SYYstä

Liity liittoon ja ole osa YKAa ja SYYtä

Lauri Koponen

Lauri Kponen Twitterissä

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli