Päätoimittajalta

14.5.2013

 Kati Ahtiainen 

Me vaikuttajat

Mikä saa ihmisen hakeutumaan yhteiskuntatieteellisiin opintoihin ja yhteiskunnalliselle alalle? Tätä olemme pohtineet ja kyselleet muiden muassa liiton valtuutetuilta. Vastauksiin kiteytyy jotakin olennaista yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen identiteetistä. Ammatillisen ja koulutuksellisen edunvalvonnan lisäksi yksi liiton päätavoitteista on vahvistaa alan korkeakoulutettujen identiteettiä. Olemme juuri käynnistäneet kampanjan teemalla Sinä olet vaikuttaja. Kampanjassa esiintyy joukko yhteiskunta-alan korkeakoulutettuja, jotka kertovat uratarinansa. Näistä […]

Mikä saa ihmisen hakeutumaan yhteiskuntatieteellisiin opintoihin ja yhteiskunnalliselle alalle? Tätä olemme pohtineet ja kyselleet muiden muassa liiton valtuutetuilta. Vastauksiin kiteytyy jotakin olennaista yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen identiteetistä.

Ammatillisen ja koulutuksellisen edunvalvonnan lisäksi yksi liiton päätavoitteista on vahvistaa alan korkeakoulutettujen identiteettiä. Olemme juuri käynnistäneet kampanjan teemalla Sinä olet vaikuttaja. Kampanjassa esiintyy joukko yhteiskunta-alan korkeakoulutettuja, jotka kertovat uratarinansa. Näistä kertomuksista löytyy yksi yhteinen piirre: halu kehittää yhteiskunnan toimintaa ja vaikuttaa muutoksiin omalla työpanoksella.

”Unelmani vaikuttamisesta on toteutunut”, iloitsee kampanjassa mukana oleva Antton Rönnholm. Uratarinat alkavat usein unelmista ja suunnitelmista, joita valitut opinnot tukevat. Yhteiskuntatieteelliset tai vastaavat opinnot valmistavat harvoin suoraan yhteen ammattiin. Me emme paranna sairaita kuten lääkärit tai kehitä uutta parempaa teknologiaa kuten insinöörit. Mutta me osaamme parantaa ja kehittää parempaa yhteiskuntaa. Vaikuttaa voi monella tavalla. Asiantuntijana tai esimiehenä. Julkisella sektorilla, yrityksessä tai järjestössä. Tässä vain joitain esimerkkejä laajasta kirjosta.

Sinäkin olet vaikuttaja. Tai jos olet opiskelija, sinusta on kasvamassa vaikuttaja. Mutta millainen? Kampanjasivustolla voit testata, miten sijoitut yhteiskuntatieteilijöiden rakastamalla nelikentällä. Käy tutustumassa osoitteessa www.sinaoletvaikuttaja.fi.

Vaikuttaa voit myös omassa ammattiliitossasi. Tässä numerossa sivulla 30 neljä valtuutettua kertoo kaudestaan valtuustossa. Syksyllä valitaan liitolle uusi valtuusto, ja ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä. Nyt on oiva mahdollisuus tulla liiton päättäjäksi ja kehittää samalla ammattiyhdistystoimintaa.

Kati Ahtiainen

Kirjoittaja on VTM ja YKAn viestintäpäällikkö.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli

Päätoimittajalta

Työntekijälähettiläs ei turhia ujostele

Kuka tahansa voi joutua kiusatuksi

Sinä olet liiton arvokkain voimavara

Sinäkin saatat olla jo liian vanha

Luottamus syntyy avoimuudesta

Trendi johtaa yrittämään

Arkista aherrusta kritiikin keskellä