Miksi kannattaa ottaa töihin yhteiskunta-alan korkeakoulututkinnon suorittanut?
Oletko rekrytoimassa? Onko hakijoiden joukossa yhteiskunta-alan korkeakoulututkinnon suorittanut? Onneksi olkoon! Voit saada tiimiisi todellisen kultakimpaleen.
Tässä 10 hyvää syytä, miksi kannattaa ottaa töihin yhteiskunta-alan ammattilainen:
- Hänellä on runsaasti kokouskokemusta, joten työelämän peruspelisääntöjä ei tarvitse alkaa vääntää rautalangasta. Hänet voi huoletta istuttaa kokouksessa mihin rooliin vain, ja homma hoituu – paitsi kokouksessa myös niiden välillä.
- Hän osaa käsitellä massoja, ryhmiä, tiimejä – eli kaikenlaisia yhteisöjä – ja elää niissä.
- Häneen ei kaikkein heppoisin hypetys pure: johan Machiavellikin aikoinaan…
- Hän ei häkelly hankalienkaan työelämässä esiin tulevien kysymysten edessä, koska subjektin ja rakenteen välisen suhteen pohtiminen on hänelle yhtä tuttua kuin kertomataulu.
- Häneltä löytyy muutosvalmiutta, koska yhteiskunta-alan korkeakoulutettu tietää, että on niitä vallankumouksia tehty ennenkin. Tosin hän tietää myös, että vallankumousta on usein seurannut vastavallankumous.
- Hänellä on vankka luottamus hyvin tehtyihin selvityksiin, tutkimuksiin ja analyyseihin – tutkittuun tietoon.
- Hän on tottunut toimimaan – oletusarvoisesti rationaalisten – aikuisten kanssa eikä luule, että kollegat, sidosryhmät ja asiakkaat ovat henkisesti 4-vuotiaan tasolla.
- Hän alkaa automaattisesti hahmottaa kontekstia, johon suhteuttaa eteen tulevia asioita.
- Hän osaa avartaa kollegoiden tietämystä. Kun mainitset hänelle sanan ’sopuli’, ’seteliselkärankaiset’, ’kassakaappisopimus’, ’kalapuikkoviikset’, ’jalasmökki’ tai ’etelän mediat’ – niin kuulet mielenkiintoisen tarinan Suomen lähihistoriasta.
- Hän luo työpaikalle paljon keskustelua – vuorovaikutusta. Yhteiskunta olemme me, joten yhteiskunnalliset asiat koskettavat kaikkia työyhteisössäkin. Yhteiskunta-alan ammattilainen osaa toimia tämän mukaan.

Katri Myllykoski
Kirjoittaja on YTM, joka työskentelee ja toimii luottamusmiehenä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa.
Subscribe
0 Comments