Vierailija

30.1.2020

 Katri Myllykoski 

Miksi kannattaa ottaa töihin yhteiskunta-alan korkeakoulututkinnon suorittanut?

Oletko rekrytoimassa? Onko hakijoiden joukossa yhteiskunta-alan korkeakoulututkinnon suorittanut? Onneksi olkoon! Voit saada tiimiisi todellisen kultakimpaleen.

Tässä 10 hyvää syytä, miksi kannattaa ottaa töihin yhteiskunta-alan ammattilainen:

  1. Hänellä on runsaasti kokouskokemusta, joten työelämän peruspelisääntöjä ei tarvitse alkaa vääntää rautalangasta. Hänet voi huoletta istuttaa kokouksessa mihin rooliin vain, ja homma hoituu – paitsi kokouksessa myös niiden välillä.
  2. Hän osaa käsitellä massoja, ryhmiä, tiimejä – eli kaikenlaisia yhteisöjä – ja elää niissä.
  3. Häneen ei kaikkein heppoisin hypetys pure: johan Machiavellikin aikoinaan…
  4. Hän ei häkelly hankalienkaan työelämässä esiin tulevien kysymysten edessä, koska subjektin ja rakenteen välisen suhteen pohtiminen on hänelle yhtä tuttua kuin kertomataulu.
  5. Häneltä löytyy muutosvalmiutta, koska yhteiskunta-alan korkeakoulutettu tietää, että on niitä vallankumouksia tehty ennenkin. Tosin hän tietää myös, että vallankumousta on usein seurannut vastavallankumous.
  6. Hänellä on vankka luottamus hyvin tehtyihin selvityksiin, tutkimuksiin ja analyyseihin – tutkittuun tietoon.
  7. Hän on tottunut toimimaan – oletusarvoisesti rationaalisten – aikuisten kanssa eikä luule, että kollegat, sidosryhmät ja asiakkaat ovat henkisesti 4-vuotiaan tasolla.
  8. Hän alkaa automaattisesti hahmottaa kontekstia, johon suhteuttaa eteen tulevia asioita.
  9. Hän osaa avartaa kollegoiden tietämystä. Kun mainitset hänelle sanan ’sopuli’, ’seteliselkärankaiset’, ’kassakaappisopimus’, ’kalapuikkoviikset’, ’jalasmökki’ tai ’etelän mediat’ – niin kuulet mielenkiintoisen tarinan Suomen lähihistoriasta.
  10. Hän luo työpaikalle paljon keskustelua – vuorovaikutusta. Yhteiskunta olemme me, joten yhteiskunnalliset asiat koskettavat kaikkia työyhteisössäkin.  Yhteiskunta-alan ammattilainen osaa toimia tämän mukaan.

Katri Myllykoski

Kirjoittaja on YTM, joka työskentelee ja toimii luottamusmiehenä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli