3.12.2014

 Anja Mertanen 

Oletko sinä yrittäjän superpääomaa?


Turvallisuushakuiselle valtiotieteilijälle yrittäjäksi lähteminen on ajatuksena kuin sukellus jäähileiseen avantoon. Näin ainakin minulle, jolle luonnonvesissä uiminen edellyttää vähintään 25 asteen (veden)lämpötilaa. Nyt tuossa avannossa on tullut porskittua alkumetrit. Räpistelyn keskellä kelluntarenkaaksi ovat osoittautuneet aiemman työuran aikana kertyneet verkostot. Verkostojen merkityksestä on puhuttu pitkään ja hartaasti. Vasta-aloittavan yrittäjän elämässä ne osoittautuvat superpääomaksi, joille ei voi määrittää […]

Turvallisuushakuiselle valtiotieteilijälle yrittäjäksi lähteminen on ajatuksena kuin sukellus jäähileiseen avantoon. Näin ainakin minulle, jolle luonnonvesissä uiminen edellyttää vähintään 25 asteen (veden)lämpötilaa. Nyt tuossa avannossa on tullut porskittua alkumetrit. Räpistelyn keskellä kelluntarenkaaksi ovat osoittautuneet aiemman työuran aikana kertyneet verkostot.

Verkostojen merkityksestä on puhuttu pitkään ja hartaasti. Vasta-aloittavan yrittäjän elämässä ne osoittautuvat superpääomaksi, joille ei voi määrittää tasearvoa. Verkoston voima toteutuu kasvokkainviestinnässä ja maineen leviämisessä. Kun joku, joka tuntee sinut ja osaamisesi, kertoo ohimennen yrityksestäsi tuttavilleen. Ja aikanaan puheet parhaimmillaan realisoituvat toimeksiannoiksi.

Suomenkokoisilla markkinoilla hypersomettajakaan tuskin pystyy mobilisoimaan kaikkia kanavia niin nopeasti kuin liveverkostosi levittävät sanaa osaamisestasi ja yrityksestäsi. Osaamisen lisäksi yrittäjä tarvitsee onnenkantamoisiakin, mutta oletko sinä yrittäjäksi lähteneen tuttusi superpääomaa? Positiivisella puheella ja kannustuksella eteenpäin autettu yrittäjänalku työllistää ensin itsensä ja mahdollisesti tulevaisuudessa muutaman muunkin. Meistä jokainen voi olla mukana rakentamassa uutta nousua Suomen talouteen. Ole vaikuttaja!

Anja MertanenAnja Mertanen
Kirjoittaja on VTM, joka työskentelee viestintäkonsulttina kasvuhinkuisessa Viestintätoimisto Lyhyesti Oy:ssä. Teksti on tuotettu pääosin mobiiliympäristössä HSL:n kyydissä yhteysvälillä Kirkkonummi-Helsinki.

 


Kiinnostaako yrittäjätoiminta? Olemme käynnistelemässä liiton yrittäjäverkostoa – lisätietoa  löydät LinkedIn-ryhmästämme tai Aki Reinimäeltä (aki.reinimaki@yhteiskunta-ala.fi).

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli