Opiskelijat YKAssa

4.4.2019

 SYY-aktiivit 

Onnea 15-vuotias SYY-Turku!

SYY-Turku juhlii tänä vuonna 15-vuotista taivaltaan. Paikallisjärjestön rooli kahden yliopiston yhteiskunta-alan opiskelijoiden etujärjestönä on vakiintunut vuosien aikana, ja toimintamahdollisuudet ovat hyvät kattojärjestö YKAn ja muiden paikallisjärjestöjen valtakunnallisen tuen ja yhteistyön vuoksi. Miksi Turussa yhteiskunta-alaa opiskelevan kannattaa liittyä SYY-Turkuun? Puheenjohtaja Ilmari Helva kertoo.

SYY-Turussa juhlistetaan tänä vuonna yhdistyksen 15-vuotista taivalta yhteiskunta-alan opiskelijoiden edunvalvojana. SYY-Turku perustettiin siis vuonna 2004 kuusi vuotta valtakunnallisen SYYn synnyn jälkeen, tai SVOLin kuten liittoamme sekä paikallisyhdistystämme alun perin kutsuttiin. Nämä 15 vuotta ovat ylläpitäneet ja vakiinnuttaneet SYY-Turun roolia kahden yliopiston yhteiskunta-alan opiskelijoiden etujärjestönä, ja jäsenmäärä on keskimäärin ollut varsin vaikuttavat reilut 300 jäsentä viime vuosina. Esimerkiksi useat haalarimerkkimme koristavat monien opiskelijahaalareita ja vappuna jaettavat SYY-pallot viedään kirjaimellisesti käsistä vuosittain.

Pelkästään ruusuilla tanssimista toiminta ei kuitenkaan nykyään ole, vaan tämän vuoden haasteenamme on selkeyttää SYY-Turun roolia, mikä on jäänyt useille mahdollisille jäsenille epäselväksi, ja siten lisätä kiinnostusta toimintaamme kohtaan. Järjestömme valttikorttina on työelämärelevantit tapahtumat ja informaatio mutta ainejärjestöjen ja tiedekuntajärjestöjen järjestäessä omaa työelämäaiheista ohjelmaansa rennompien tapahtumien lisäksi, SYY-Turun uhkana on jäädä sivuun monien mielissä. Toisaalta yhdistyksemme toiminnan tulee edustaa sekä Turun yliopiston että Åbo Akademin opiskelijoita tasapuolisesti, jolloin haasteena on kaksikielisyydestä huolehtiminen sekä molempien yliopistojen edustus hallituksessamme. Myös jatkuvuus ja innokkaiden toimijoiden löytäminen vuosittain vaihtuvaan hallitukseen on tärkeää aktiivisen toiminnan säilyttämiseksi.

Pessimistisyyden sijaan meillä on kuitenkin hyvät toimintamahdollisuudet kattojärjestömme YKAn ja muiden paikallisjärjestöjen valtakunnallisen tuen ja yhteistyön vuoksi. Järjestöömme liittymällä saa suoraan urapalveluita ja hyödyllistä tietoa muiden etujen ohella. Paikallistasolla aiomme tänä vuonna järjestää useita kiinnostavia tapahtumia eikä potentiaalista järjestää isommankaan luokan tapahtumia liene epävarmuutta viime syksyn huikeiden Turun SYYspäivien seurauksena.

Kyse ei ole vain yksittäisistä juhlista vaan symbolisesti näiden kuluneiden vuosien muistamisesta hyvässä seurassa sekä SYY-Turun roolin merkittävyyden korostamisesta.

Tänä keväänä juhlistamme huhtikuun alussa 15 vuoden mittaista toimintaamme cocktailtilaisuudella, johon pääsevät osallistumaan kaikki jäsenistä ja muuten SYYstä kiinnostuneista aina yhteistyötahoihimme asti. Kyse ei ole vain yksittäisistä juhlista vaan symbolisesti näiden kuluneiden vuosien muistamisesta hyvässä seurassa sekä SYY-Turun roolin merkittävyyden korostamisesta. Toivottavasti toimintamme jatkuukin mallikkaasti seuraavatkin 15 vuotta, ja SYY-Turulla on jatkossakin merkittävä osa monien opiskelijoiden elämässä heidän miettiessään työelämämahdollisuuksiaan. Hallitustoimijat luonnollisesti vaihtuvat ja perinteet saattavat muuttua ajan myötä mutta jäsentemme edunvalvonta säilyy toimintamme keskiössä nyt ja aina.

 

Ilmari Helva
Puheenjohtaja, SYY-Turku ry

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli