Opiskelijat YKAssa

15.10.2018

 Elina Moisio 

Onnea SYY – vaikuttajasukupolvien kasvattaja

Ammattiliittomme teki akavalaisista liitoista ensimmäisten joukossa strategisen valinnan tukea ja ruokkia opiskelijatoimintaa. Opiskelijoille annettiin liitossa täysivaltaisen jäsenen oikeudet. Kaukokatseiset liiton päättäjät totesivat, että tukemalla nuorten toimintaa heidät saadaan innostumaan toiminnasta ja sitoutumaan
liittoon. Valinta oli onnistunut. Liitto on kasvanut ja kukoistanut.

Olin mukana luomassa liitolle opiskelijatoiminnan perustaa, ensimmäisten SVOL:n puheenjohtajien joukossa. Omalla kohdallani se johti YKAn (silloisen SVAL:n) hallitukseen ja lopulta SVAL:n puheenjohtajaksi. Voi sanoa, että opiskelijatoiminta liitossa on määrittänyt omaa elämääni ja myös uravalintojani. Työpolitiikka imaisi tutkijaksi, työministerin erityisavustajaksi ja lopulta töihin Akavaan, keskusjärjestöön. Tie on vienyt myös kuntapolitiikkaan Helsingissä.

Nykyisin hyödynnän opiskelijatoiminnasta alkanutta vaikuttamisen paloa ja kertynyttä osaamista Milttonilla vaikuttajaviestinnän johtavana neuvonantajana. Opiskelijajärjestöissä oppii paljon yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja politiikassa toimimisesta.

Kun katsoo SYYssä ja SVOL:ssa toimineita aktiiveja, voi hyvin sanoa, että järjestö on kasvattanut jo muutamia vaikuttajasukupolvia Suomeen.

Onnea SYY, teet hyvää työtä.

Lue lisää SYYstä

Liity liittoon

Elina Moisio

Arkea ja työtä Helsingissä, maailman parhaassa kaupungissa.
Partner at Miltton Networks. 

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli