Päätoimittajalta

5.5.2016

 Kati Ahtiainen 

Sinä olet liiton arvokkain voimavara

Varoitus: Kirjoitus sisältää strategian jalkauttamista. Ihminen on luonnostaan sosiaalinen olento. Haluamme kokoontua yhteen ja kuulua johonkin yhteisöön – perheeseen, harrastusporukkaan, työyhteisöön. Mikseipä ammattiliittoonkin. Yhteiskuntatieteilijöiden järjestäytyminen ammattiliitoksi alkoi 70 vuotta sitten. Vaikka tulevana juhlavuonna on hyvä hetki muistella menneitä, tärkeintä on kuitenkin katsoa eteenpäin. Tiesithän, että YKAlla on uusi strategia? Vuoteen 2023 ulottuvassa strategiassa on joukko […]

Varoitus: Kirjoitus sisältää strategian jalkauttamista.

Ihminen on luonnostaan sosiaalinen olento. Haluamme kokoontua yhteen ja kuulua johonkin yhteisöön – perheeseen, harrastusporukkaan, työyhteisöön. Mikseipä ammattiliittoonkin. Yhteiskuntatieteilijöiden järjestäytyminen ammattiliitoksi alkoi 70 vuotta sitten. Vaikka tulevana juhlavuonna on hyvä hetki muistella menneitä, tärkeintä on kuitenkin katsoa eteenpäin.

Tiesithän, että YKAlla on uusi strategia? Vuoteen 2023 ulottuvassa strategiassa on joukko jäsenlupauksia: Lupaamme kannustaa jäseniämme osallistumaan liiton toimintaan sekä oman työpaikkansa paikalliseen edunvalvontaan. Lupaamme myös vahvistaa jäsenten yhteishenkeä ja ylpeyttä omasta koulutusalastaan. Tiedostamme tärkeän roolimme ainutlaatuisena yhteiskunta-alan osaajien yhteenliittymänä ja tuemme yhteiskuntatieteilijäidentiteetin rakentumista.

Kaikki nämä lupaukset liittyvät yhteisöllisyyteen, me-henkeen, yhteen-kuuluvuuteen ja identiteettiin. Ay-toimintaan liitetyllä sanalla joukkovoima saattaa joidenkin korvissa olla vanhahtava kaiku, mutta yhteisöllisyydessäkin on pohjimmiltaan kyse joukkovoimasta. Tehdään yhdessä tärkeitä asioita, asetetaan tavoitteita ja viedään niitä eteenpäin. Mitä isompi yhteisö, sitä enemmän vaikuttavuutta.

Myös vastavalittu Vuoden yhteiskuntatieteilijä Pauliina Seppälä luottaa yhteisöllisyyden voimaan. Hän toteuttaa uudenlaista yhteisöllisyyttä yhteiskunnallisesti merkityksellisissä projekteissa ja palveluissa sosiaalinen media apunaan. Kannattaa tutustua Seppälän ajatuksiin sivulta 4 alkavassa haastattelussa.

Jotkut liiton jäsenlupauksista ovat kuin parisuhteesta: Lupaamme olla jäsentemme kumppani kaikissa tilanteissa. Tarjoamme palveluja niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Konkreettisina esimerkkeinä ovat esimerkiksi lakimiespalvelut, koulutukset, uraneuvonta ja työttömien verkosto. Puheenjohtaja Mikko Eskola avaa kumppanuuslupausta sivulla 11.

Lupaamme tehdä yhteiskuntatieteilijöiden osaamista näkyväksi kaikilla mahdollisilla kanavilla ja foorumeilla. Tätä jäsenlupausta lähdemme heti toteuttamaan esittelemällä juhlavuoden kunniaksi 70 alan osaajaa. Jäsenistömme muodostama verkosto on liiton arvokkain voimavara. Tämä tarkoittaa juuri sinua, arvoisa jäsen. Kiitos jäsenyydestäsi tänäkin vuonna!

Ensi vuonna juhlitaan 70-vuotiasta verkostoamme!

Kursivoidut kohdat ovat suoria lainauksia liiton strategiasta, joka on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.yhteiskunta-ala.fi kohdassa Tietoa YKAsta.

Kati Ahtiainen

Kirjoittaja on VTM ja YKAn viestintäpäällikkö.

Jaa artikkeli

Päätoimittajalta

Työntekijälähettiläs ei turhia ujostele

Kuka tahansa voi joutua kiusatuksi

Sinäkin saatat olla jo liian vanha

Luottamus syntyy avoimuudesta

Trendi johtaa yrittämään

Arkista aherrusta kritiikin keskellä

Varo harmaan ylityön ansaa!