Opiskelijat YKAssa

6.5.2018

 Maria Kotimäki 

Ständeilyn riemua

Kuopiosta kajahtaa! Täällä on touhuiltu kevään aikana muutakin kuin vain mussutettu kalakukkoa ja kannustettu Kalpaa.

SYY-Kuopio on järjestänyt keväällä useampia tempauksia yhteiskuntatieteiden opiskelijoille. Muun muassa viikolla 15 ständeiltiin yliopiston aulassa oikein urakalla. Keskiviikkona pidettiin valtakunnallinen SYY-Lätyt -tapahtuma.

Ständeilytapahtuman suunnitteluun menee jokin tovi aikaa, ja jotta itse häppeninki olisi mahdollisimman toimiva ja kaikki sujuisi toivotusti, etukäteismietintä on paikallaan. Ständeilyn on tarkoitus olla hauskaa, eikä ikävää pakkopullaa (vaikka paikalle tulijat kyllä pakotettiin syömään, mutta ei pullaa vaan pannaria). Kaikilla on silloin hauskempaa, kun lähtövalmistelut on tehty huolella. SYY-Lättyjen kohdalla kenties tärkein vaihe oli itse pannareiden valmistus, joka huipentui väärin ostettujen gluteenittomien jauhojen synnyttämän rieskapellillisen ihailuun. Onneksi ei-gluteeniton väki sai hieman onnistuneempia pannareita syödäkseen. Oikeanlainen asenne auttaa hupsista-tilanteiden yli, ja on tärkeää myös ständitunnelmassa. Lätyt, eli meidän kohdalla pannarit, menivät kaupaksi ja tapahtuma onnistui mukavasti! Paikalle löytäneille opiskelijatovereille oli ilo tarjoilla pannareita höysteineen ja lisäksi jutella päivänpolttavista aiheista.

Heti seuraavana päivänä Itä-Suomen yliopistolla vietettiin Järjestöpäiviä. Snellmania-rakennuksen ala-aula oli pullollaan eri toimijoiden ständejä ja me SYYläiset olimme tietenkin mukana. Ständeillessä parasta on jutella niidenkin opiskelijoiden kanssa, joita ei samoilla kursseilla näe tai joiden kanssa ei muuten ole tullut törmänneeksi. Eri vuosikurssien opiskelijoita yhdistävät juuri yhteiskuntatieteilijöille suunnatut ständit, jolloin SYY-Kuopion paikallaolo auttaa myös niillä vierailevien opiskelijoiden keskinäisessä verkostoitumisessa. Meille ständeilijöille se luo tilaisuuksia mainostaa YKA:a ja siihen liittymistä, mutta ilo on myös toimia välikätenä ja ottaa vastaan palautetta sekä jakaa tietoa ja neuvoja.

SYY-Kuopion tiedotus- ja viestintävastaava
Maria Kotimäki

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli