Opiskelijat YKAssa

14.2.2019

 SYY-aktiivit 

SYYn hallituksen esittely, osa 2

Tämä Opiskelijat YKAssa -blogikirjoitus jatkaa vuoden 2019 SYYn liittohallituksen esittelysarjaa. Nyt vuorossa ovat sihteeri ja projektitiimi.

AURORA LEHTINEN
SYYN SIHTEERI 2019

Hellou!

Olen alun perin Espoosta, mutta tällä hetkellä opiskelen Tampereen yliopistossa kolmatta vuotta kansainvälistä politiikkaa. Minulla taitaa olla kiireinen kevät tulossa, sillä teen kandityöni nyt keväällä. Kandityöni aihe liittyy rauhan ja konfliktin tutkimukseen.

Tänä vuonna olen SYY:n liittohallituksen sihteeri. Olen toista vuotta mukana SYY:n toiminnassa, sillä viime vuonna olin SYY-Tampereen toinen viestintävastaava. Tykkäsin todella paljon olla mukana SYY:n toiminnassa, joten kun minulle tarjoutui mahdollisuus päästä liittohallitukseen, tartuin innoissani mahdollisuuteen. Innostus on vain kasvanut, kun on päässyt tutustumaan muihin liittohallitusedustajiin ja SYY-aktiiveihin, joiden kanssa tänä vuonna pääsee kehittämään ja tekemään SYY:n toimintaa.

Olen utelias ja haluan olla perillä asioista sekä pidän yhdessä tekemisestä, joten siksi järjestöhommat kiinnostavat minua. On hauskaa olla mukana ideoimassa ja suunnittelemassa tapahtumia ja muuta toimintaa. Lisäksi järjestöhommissa oppii uusia asioita ja pääsee kehittämään omaa osaamistaan. Esimerkiksi tänä vuonna uutena asiana olen oppinut käyttämään Trelloa, joka on hyvä työkalu ajankäytönhallintaan.

Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla, esimerkiksi tehdä kävelyretkiä metsään. Lisäksi harrastan tanssia ja pesäpalloa. Osaan myös ottaa rennosti, mikä on mielestäni hyvä taito osata kiireisenä opiskelijana.

Uskon, että tästä vuodesta tulee hauska ja mielenkiintoinen! 

 

EMILIA FINNBERG
SYYN PROJEKTITIIMI

Moi!

Olen Emilia Finnberg ja opiskelen kolmatta vuotta yhteiskuntapolitiikkaa Jyväskylässä. SYY:stä on muodostunut minulle tärkeä yhteisö oltuani mukana toiminnassa melkein kaksi vuotta. Viime vuoden toimin SYY-Jyväskylän sidosryhmävastaavana ja tänä vuonna lähdin mukaan talousvastaavan pestin saatuani. SYY:n liittohallituksessa pääsen toimimaan projektivastaavana ihanan pirteän ja yhtä helposti innostuvan Henna Räsäsen kanssa. Tulevana vuonna on siis tiedossa loistavaa yhteistyötä niin pestivastaavien kuin hyvän ryhmähengen omaavan liittohallituksen porukan kesken.

Lähden innolla kohti tulevaa vuotta ja odotan edessä olevia haasteita sekä niistä selvitessä onnistumisen tunteita. Tykkään kehittää taitojani ja mikä sen parempi mahdollisuus olisi tulevaisuuden työelämää ajatellen kuin projektivastaavan pesti. Olen luonteeltani järjestelmällinen, idearikas ja avoin uusille näkökulmille, joten projektivastaavana toimiminen sopii minulle kuin nenä päähän.

Vahvan ja monipuolisen urheilutaustan omaavana tyyppinä olen persoonaltani yhteistyöhaluinen ja tykkään nähdä pitkäjänteisesti vaivaa asioiden eteen. Osaan ottaa muita ohjaavan ja peliä lukevan maalivahdin roolin, haasteita vastaan rohkeasti puolustautuvan ja ennakoivan pakin roolin tai palloa määrätietoisesti eteenpäin potkivan ja maalilaukauksen kiilto silmissä etenevän hyökkääjän roolin. Kaikki nämä asemat toteuttaen muut huomioon ottaen, ryhmähenkeä luoden ja yhteiseen päämäärään uskoen. Tappio ja virheet eivät ole maailmanloppu, vaan pikemminkin mahdollisuus oppia tehokkaasti uutta.

Minut voi vapaa-ajalla löytää Zumba-tunneilta heittäytymästä latinorytmien ihmeelliseen maailmaan tai Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin keikoilta fiilistelemässä hymy korvissa koukuttavien biisien ja ilon tartuttavien soittajien tahtiin. Läheisten joukossa katseet jostain syystä kohdistuvatkin nopeasti minuun, kun radiosta alkaa soida Tuurea. Ystävät ja perhe ovat minulle hyvin tärkeitä, joten heidät lisättynä vielä arjen tasapainoiluun, on onnellinen ja tyytyväinen olo elämässä.

Tulevaisuudessa haluaisin toimia ainakin hyvinvoinnin ja koulutuspolitiikan kysymysten saralla työtehtävissä. Työ, jonka myötä saisi vaikuttaa ja lisätä hyvinvointia yhteiskunnassa olisi unelmieni hommaa.

Innolla tulevan vuoden kimppuun hypäten, Emilia

 

HENNA RÄSÄNEN
SYYN PROJEKTITIIMI

Hei!

Olen Henna Räsänen, toinen vuoden 2019 projektivastaavista SYYn liittohallituksessa. Opiskelen toista vuotta yhteiskuntatutkimusta Tampereella. Tänä keväänä valitsen opintosuunnan maisteriopintoihin ja kuudesta vaihtoehdostamme sosiologia vetää puoleensa eniten. Erityisiä kiinnostuksenkohteitani opinnoissa ovat perheisiin sekä työelämään ja -hyvinvointiin liittyvät teemat. Innostun helposti kaikesta uudesta, joten minut saattaa löytää mitä kummallisimmilta kursseilta!

Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla, urheilla ja nähdä uusia paikkoja. Haastoin itseni tänä talvena aloittamaan pitkään vihaamani hiihdon, joka osoittautui varsin mukavaksi talvipäivien ajanvietteeksi! Olen matkustellut melko paljon, lähinnä Yhdysvalloissa ja Euroopassa tähän mennessä. Vieraat kulttuurit ja kielet inspiroivat minua, joten ehkä tulevaisuudessa päädyn työskentelemään kansainvälisten asioiden parissa. Olen myös erittäin eläinrakas ja itse asiassa omaan ammatin hevosalalta. Iloa elämääni tuovat myös hyvä ruoka, leivonta ja viherkasvien hoito.

SYYn toiminnassa olen mukana toista vuotta. Aloitin fuksina SYY-Tampereen varapuheenjohtajana tuutorini innoittamana. Varapuheenjohtaja pääsin kokeilemaan kaikenlaista blogikirjoituksista tapahtumien järjestämiseen ja itseni kehittämiseen esiintyjänä niin tapahtumissa kuin ständeillessäkin. Järjestötoiminnassa pääsee kehittämään myös vuorovaikutus- ja viestintätaitoja. Opin paljon kokouskäytännöistä sekä ylipäätään järjestötoiminnasta. Ensimmäinen hallitusvuoteni oli todella opettavainen ja päätinkin melko pian jatkaa myös toisen vuoden SYYn riveissä. Halusin uusia haasteita ja liittohallitustoiminta vaikutti juuri sopivalta askeleelta eteenpäin! Tykkään SYYn poikkitieteellisestä ja valtakunnallisesta toiminnasta, joka takaa kehittymisen työelämän kannalta tärkeissä jutuissa, mutta mahdollistaa myös hauskanpidon hyvässä seurassa.
Toivottavasti tavataan tulevissa tapahtumissa!

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli