Opiskelijat YKAssa

26.2.2019

 SYY-aktiivit 

SYYn hallituksen esittely, osa 3

Liittohallitus esittäytyy -blogisarjan kolmannessa postauksessa ääneen pääsevät toimikauden 2019 edunvalvojat. Edunvalvontatiimi pitää meidän opiskelijoiden äänen kuuluvilla ja oikeudet esillä.

HELI PERÄLÄ
EDUNVALVONTATIIMI

Olen Heli Perälä, hallintotieteilijä ja julkisjohtamisen opiskelija Vaasan yliopistosta. Sivuaineenani olen opiskellut työ- ja organisaatiopsykologiaa sekä johtamista. Opinnot ovat nyt tällä hetkellä melko hyvällä mallilla. Ehdin toki tässä välissä viettää myös noin n ”välivuotta”, joten ovathan opinnot toki olleet käynnissäkin jo jonkin aikaa. Tulin siis opiskelijaksi jo vuonna 2000, mutta erilaiset työt ja perheen perustaminen sekä talon peruskorjaus hidastivat niitä merkittävästi. Toisaalta saan nyt paljon energiaa opiskeluuni esimerkiksi perhe-elämästä sekä monipuolisesta vapaa-ajasta. Tällä hetkellä opiskelen päätoimisesti. Tavoitteenani on valmistua yliopistosta ennen lapsiani (lapseni ovat tällä hetkellä 12- ja 9 -vuotiaita). Ihan realistinen tavoite!

Olen erittäin kiinnostunut erilaisista organisaatioista ja siitä, miten hyvällä johtamisella voidaan vaikuttaa näiden erilaisten organisaatioiden menestymiseen, etenkin hyödyntämällä henkilöstön osallisuutta ja vahvuuksia. Innostun herkästi uusista jutuista ja rakastan myös kysellä ja kuunnella. Kaikenlainen suunnittelu on myös minulle kovasti mieleistä. En ehkä siis ole mikään varsinainen ”byråkraatti” sanan perinteisessä merkityksessä. Tykkään kovasti työskennellä ihmisten parissa.

Olen optimistinen, ratkaisukeskeinen ja proaktiivinen. Harrastan judoa ja partiota sekä toimin hiihdonopettajana. Mahdollisuuksien mukaan käyn ratsastamassa ja liikun muutenkin paljon luonnossa. Aktiivinen vapaa-aika on hyvää vastapainoa opiskelulle. Kun huolehdit itsestäsi, jaksat paremmin huolehtia myös muusta.

Koen ammattiliittoon kuulumisen hyvin tärkeäksi. Järjestäytyminen on tärkeämpää kuin sitä osaa ihan alkuun ajatellakaan. Opiskelijaelämän jälkeen siirtyminen työelämäänkin on helpompaa, kun joku valvoo etujasi. Sen lisäksi jäsenyyden myötä voit alkaa kerryttää myös ansiosidonnaista työttömyysturvaa, ellet ihan heti valmistumisen jälkeen työllistykään. Urapalvelut auttavat työnhaussa ja esimerkiksi CV:n laatimisessa. Kaikki nämä palvelut tarjotaan jo opiskelijalle. Ja sitten kun työllistyt, voit tarkistuttaa vaikkapa työsopimuksesi liiton lakimiehillä. Työelämän ristiriitatilanteissa on myös olemassa taho, jonka puoleen kääntyä.

Tuoreena YKAlaisena pääsin myös heti SYYn näköalapaikalle, kun tulin valituksi yliopistomme edustajaksi liittohallitukseen. Toimin hallituksen edunvalvontatiimissä. Uusi liittohallitus kokousti tammikuun lopulla ensimmäisen kerran ja täytyy todeta, että olen mukana todella mukavassa porukassa. Yhdessä saamme aikaan tietysti aina enemmän kuin yksin. Liity ihmeessä mukaan!

 

MIKKO NISSINEN
EDUNVALVONTATIIMI

Hei! Olen Mikko Nissinen, yhteiskuntapolitiikan opiskelija Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselta. Toimin tämän vuoden 2019 SYYn liittohallituksessa edunvalvontatiimissä ja SYY-Joensuun hallituksen jäsenenä. Viime vuonna toimin SYY-Joensuun hallituksessa jäsenhankintavastaavana. Lisäksi minulla on myös muutama luottamustoimi yliopistolla, yhdistys- ja järjestötoiminnassa. Olen ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista koko pienen ikäni, mutta aktivoitunut vasta myöhemmällä iällä. Alkuperäiseltä koulutukseltani olen yo-merkonomi, mutta halusin vaihtaa alaa, kun asiakaspalvelu ja markkinointiala tuntui sittenkin jotenkin vieraalta. Lisäksi olen työskennellyt erityistä huolenpitoa tarvitsevien lasten ja nuorten parissa koti- ja kouluyhteisössä eri tehtävissä sekä myös asunut heidän kanssaan pari vuotta toimien hoitajana.

Rentoudun yhteisissä illanvietoissa eri tapahtumissa ja lähes viikoittain tulee visailtua hyvän porukan kanssa. Silloin tällöin tulee käytyä leffateatterissa, konsertissa ja teatterissakin. Lisäksi tykkään hiihtää ja aion pitkästä aikaa palata lenkkipoluille tänä keväänä.

Sellainen tunne, että tästä tulee mahtava vuosi SYYn liittohallituksessa eli lihassa!

 

EETU OJALA
EDUNVALVONTATIIMI

Hei, olen Eetu ja aloitin edunvalvonnan tehtävissä SYYn liittohallituksessa. Kokemustahan minulla ei näistä hommista ollut, mutta jostain syystä johtuen juuri minut haluttiin SYYhyn Kuopiota edustamaan. Opiskelen toista vuotta sosiaalipsykologiaa. Alasta olen nauttinut suuresta, koska ihmiset ja heidän ymmärtäminen ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Viime aikoina opiskeluissa olen kuitenkin tehnyt uusia aluevaltauksia kauppatieteiden suunnalta, mikä on antanut hieman käytännöllisemmän näkökulman työmaailmaan.

Vapaa-aikani olen täyttänyt aika hyvin järjestötoiminnalla. SYYn lisäksi toimin aktiivisena ainejärjestössäni sekä Mannerheimin Lastensuojelu Liiton toiminnassa. Töissä olen tällä hetkellä henkilökohtaisena avustajana sekä apulaisopettajana Itä-Suomen yliopistossa. Ja jos jostain aikaa jää yli kaikista vastuutehtävistä, niin tykkään viettää sen urheillen ja tyttöystäväni kanssa aikaa viettäen. Kaiken kaikkiaan arkeni on aika kiireinen, mutta se ei minua haittaa, oikeastaan tunnun nauttivan elämästäni juuri tällaisenaan.

 

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli