Opiskelijat YKAssa

21.5.2019

 SYY-aktiivit 

SYYn hallitus esittäytyy: Essi Puustinen

SYYn liittohallituksessa SYY-Helsinkiä ja valtsikan opiskelijoita edustaa yhteiskuntapolitiikan opiskelija Essi Puustinen. Hän pitää tärkeänä, että liittohallituksessa luodaan yhteyksiä ympäri Suomen yhteiskunta-alaa opiskelevien välille. Puustisella on jo yliopistotutkinto tekniikan alalta, ja hän on ollut eri tavoin mukana diplomi-insinöörien liiton Tekniikan akateemisten toiminnassa. Tästä kokemuksesta on varmasti hyötyä myös SYYn toiminnan ideoinnissa.

Olen Essi Puustinen ja edustan liittohallituksessa SYY-Helsinkiä ja Helsingin yliopistossa opiskelevia valtsikalaisia. Opiskelen toista vuotta ja opintosuunnakseni valitsin vuoden alussa yhteiskuntapolitiikan. Teen tällä hetkellä myös töitä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa viestintä- ja järjestöasiantuntijana. Töiden ja opiskelujen yhdistämisen takia ei turhaan tarvitse pohtia, mitä tekisi vapaa-ajalla. Sopivasti kavereiden näkemistä, tapahtumien järjestämistä ja maailmankuvaa avartavia reissuja – se pitää mielen virkeänä!

Päädyin mukaan toimintaan, sillä minua innostavat työelämään liittyvät kysymykset ja tulevaisuuden urapolkuihin liittyvät mahdollisuudet. Ensimmäiseltä koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja olen ollut eri tavoin mukana diplomi-insinöörien liiton Tekniikan akateemisten toiminnassa. Pääsen tuomaan SYYn toimintaan ideoita myös siltä puolelta.

Onneksi liittohallitukseen pääsi hyppäämään vielä mukaan! Virallisesti siis liittohallituslaisena huhtikuun kokouksesta lähtien, mutta kokouksiin osallistuen heti tammikuun jälkeen.

Liittohallituksessa on tärkeää luoda yhteyksiä ympäri Suomen yhteiskunta-alaa opiskelevien välille. SYY-Helsingin toiminta on muutaman vuoden ollut hieman hiljaisempaa, mutta uuden hallituksen kanssa olemme kehittämässä tilannetta askel askeleelta eteenpäin. Tässä työssä auttavat muiden paikkakuntien vinkit ja tuki. Samalla saadaan liittohallituksessa Helsingin valtsikalaisten ääntä kuuluviin. Pidän tärkeänä verkostoitumista yliopistorajojen yli, missä SYY ja YKA ovat kaikkien opiskelijoiden apuna.

Haluan omalta osaltani olla vahvistamassa yhteiskunta-alan osaajien asemaa työelämässä. Ammatillisesti minua kiinnostavat joustavat työelämäsiirtymät ja että osaajat löytävät itselleen sopivat projektit, joiden parissa työskennellä. Toivon, että saan tulevaisuudessa tehdä töitä esimerkiksi nuorten syrjäytymistä ja yksinäisyyttä ehkäisevien asioiden parissa.

Toivottavasti nähdään tapahtumissa ja SYYspäivillä, joita olen kolmantena projektitiimiläisenä järjestämässä!

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli