Opiskelijat YKAssa

7.2.2019

 SYY-aktiivit 

SYYn puheenjohtajisto esittäytyy

Tämä Opiskelijat YKAssa -blogikirjoitus aloittaa vuoden 2019 SYYn liittohallituksen esittelysarjan. Ensimmäisenä ovat vuorossa puheenjohtaja Aleksi Laaksonen ja varapuheenjohtaja Karri Kekkonen.

ALEKSI LAAKSONEN
SYYN PUHEENJOHTAJA 2019

Moi vaan kaikille! Olen Aleksi Laaksonen, neljännen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta. Tällä hetkellä itselläni on menossa kolmas vuosi SYYn toiminnassa mukana. Oma SYY-tarinani alkoi liittohallituksessa toisena opiskeluvuotenani, jolloin toimin edunvalvontatiimin jäsenenä. Seuraava vuosi vierähti paikallisyhdistyksen toiminnassa SYY-Joensuun puheenjohtajana, ja nyt olisi vuorossa SYYn puheenjohtajuuskausi. Odotan innolla tulevaa vuotta!

Itselleni SYY on ollut isossa osassa koko opiskelujeni ajan. Ensimmäinen kokemukseni SYYn toiminnasta olivat Vaasassa järjestetyt SYYspäivät vuonna 2016. Mielenkiintoinen toiminta ja uusiin ihmisiin tutustuminen johtivat siihen, että päätin lähteä itsekin mukaan SYYn toimintaan ja tätä päätöstä en ole katunut. SYY on edunvalvonnallisten ja koulutuksellisten toimintojensa lisäksi tarjonnut valtavasti tietoa järjestötoiminnasta ja auttanut laajentamaan näkökulmaa työelämään liittyvissä asioissa. Lisäksi se on toiminut yhteisönä, jossa on päässyt tutustumaan oman alan opiskelijoihin ympäri Suomen. Toimiminen SYYssä onkin tarjonnut itselleni paljon uusia ystävyyssuhteita ja ikimuistoisia kokemuksia.

Tänä vuonna on luvassa paljon mielenkiintoista toimintaa niin valtakunnallisella kuin paikallisella tasolla. Aktiivipäivät pidettiin Riihimäellä tammikuun loppupuolella ja paikalla olikin paljon SYY-aktiiveja ympäri Suomen kouluttautumassa ja saamassa tietoa järjestömme toiminnasta. Huhtikuun alussa viikolla 14 päästään viettämään uusia Kevätpäiviä, joissa perinteikkäät SYYlätyt saavat rinnalleen työelämäaiheisen tapahtuman paikallisyhdistysten toteutuksessa. Lisäksi luvassa on paljon erilaisia näkyvyystempauksia ja koulutuksia SYYn toimijoille ympäri vuoden.

Yhtenä vuoden kohokohtana ovat tietysti perinteikkäät SYYspäivät, jotka järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä 18.-20.10. Luvassa on tiivis viikonloppu täynnä kiinnostavaa ohjelmaa. Paljon informatiivista tietoa alaamme liittyvästä työelämästä, mielenkiintoisia puhujia sekä työelämävalmiuksia laajentavia workshoppeja ja koulutuksia. Lisäksi luvassa on tietysti verkostoitumista ja tutustumista muilta yhteiskunnallisilta aloilta ja toisilta paikkakunnilta tulevien opiskelijoiden kanssa.

Toivotankin kaikille oikein hyvää kevättä ja tsemppiä tuleviin koitoksiin niin opiskeluiden kuin järjestötoiminnan suhteen. Toivottavasti nähdään tulevien tapahtumien merkeissä!

Lue myös Aleksin aiempi blogikirjoitus

 

KARRI KEKKONEN
SYYN VARAPUHEENJOHTAJA 2019

Hei! Olen Karri Kekkonen, SYYn varapuheenjohtaja ja viestintätiimin vetäjä. Lisäksi toimin YKAn varaedustajana Akavan opiskelijoiden valtuuskunnassa.

Nykyistä liittohallituspestiä edeltävän kokemukseni SYY-toiminnasta olen hankkinut SYY-Jyväskylän hallituksessa, jossa olen toiminut fuksivastaavana ja puheenjohtajana. Toiminta SYY-Jyväskylässä oli antoisaa, ja se innoitti myös jatkamaan SYYssä valtakunnallisella tasolla.

Jyväskylään minut toi vuonna 2016 sosiologian opinnot. Nyt on käynnissä kolmas opiskeluvuosi ja kandikevät, joten minut näkee päivittäin yliopiston kirjastolla. Opintojen ja järjestötoiminnan tasapainoksi työskentelen Alkossa loma-aikoina ja opintojen ohella.

SYY on järjestö, jossa on kiva toimia ja uskon että tänä vuonna teemme toiminnasta entistä parempaa meille kaikille. Kehityksessä pääsen olemaan mukana liittohallituksen viestintätiimin kautta. Viestintätiiminä pyrimme tänä vuonna yhdistämään kaikkien SYYläisten äänen ja auttamaan sen esiin tuomisessa.

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli