Opiskelijat YKAssa

13.2.2020

 SYY-aktiivit 

SYYn suunta 2020

Vuosi on taas alkanut kampuksilla ja yhdistyskentällä. SYYn uusi liittohallitus järjestäytyi ja esitteli tammikuun Aktiivipäivillä omat suunnitelmansa toiminnan painopisteistä. Mikä on yhteiskunta-alan opiskelijajärjestön suunta vuonna 2020? Tuore puheenjohtaja Karri Kekkonen kertoo tavoitteista Opiskelijat YKAssa -blogissa.

Vuosi on taas alkanut ja kampuksilla me opiskelijat ahkeroimme jo täysillä. Yhdistyskentällä vuoden alku tarkoittaa uusia toimijoita ja vanhojen käytänteiden omaksumista ja uusien luomista. SYYn aktiivienkin vuosi on starttaillut jo sekä paikallisyhdistyksissä että liittohallituksessa. Liittohallitus järjestäytyi tammikuun alussa rennoissa merkeissä Espoossa. Liittohallituksessa varapuheenjohtajana sekä edunvalvontatiimin vetäjänä toimii Ilmari Helva Turusta ja sihteerinä Iida Kärkkäinen Tampereelta. Edunvalvontatiimissä toimivat Ilmarin lisäksi Linda Typpö Jyväskylästä ja Otto Ikävalko Lapista. Viestintätiimin vetäjänä toimii Elina Luopa Vaasasta ja muita tiimiläisiä ovat Sonja Öberg Helsingistä ja Aleksi Isokoski Kuopiosta. Projektitiimissä toimivat Anna Sävilammi Tampereelta ja Roosa Ylikoski Joensuusta. Hyvä porukka siis kasassa.

Yhteinen aktiivien vuoden avaus eli Aktiivipäivät vietettiin Järvenpäässä 25. – 26. tammikuuta. Aktiivipäivillä saimme kuulla YKAn tervehdykset sekä tämän vuoden painopisteet. Lisäksi saimme kuulla ajankohtaiset tiedot koulutuspolitiikan kentältä. Koulutukset taas tarjosivat hyviä työkaluja toiminnan tueksi ja herättelivät uusia ajatuksia ideointia varten. Tärkeässä asemassa oli myös tutustuminen SYYläisten kesken.

SYYn liittohallitus esitteli Aktiivipäivillä omat suunnitelmansa tämän vuoden toiminnan painopisteistä, joita lähdemme yhdessä viemään eteenpäin. Painopisteitä on viisi, ja keskeisenä ajatuksena niissä on toiminnan kehittäminen tarkoituksenmukaiseksi, jäsenistön ja kohderyhmän tunnistaminen sekä yleisesti hyvinvoinnin huomioiminen kaikessa tekemisessä. Hyvinvoinnin ottaminen toiminnan yhdeksi painopisteeksi on uutta mutta tärkeää, sillä kuten monessa muussakin yhdistyksessä, myös SYYssä toiminta on kehittynyt hyvin ammattimaiselle tasolle.

Hyvinvoinnin ottaminen toiminnan yhdeksi painopisteeksi on uutta mutta tärkeää.

Ammattimaisuus näkyy muun muassa viestinnässä sisällöntuotannon kovana tasona ja viestinnän yleisenä lisääntymisenä, tapahtumien konseptien korkeana tasona ja pitkälle vietynä suunnitteluna ja toteutuksena. Nämä ovat hienoja piirteitä toiminnassa, ja kunnia hienosta työstä kuuluu erityisesti paikkareille. Aina ei kuitenkaan tarvitse puristaa ollakseen hyvä. Monia työelämän piirteitä löytyy siis meidän toiminnastamme, mutta on tullut aika nostaa myös hyvinvointi osaksi toiminnan lähtökohtia ja sisältöä. Hyvinvointi tuleekin näkymään toiminnan sisällössä siten, että me kaikki jäsenet saamme siitä itsellemme iloa.  Itsestä ja muista huolehtiminen, vapaa-ajan pyhittäminen ja armollisuus ovat osaltaan sitä uuden ajan ammattimaisuutta, jota meidän tulee tarjota toiminnassa kaikille jäsenille. Meidän tulee pitää huoli, että myös yhdistystoimijana voi toimia tällaista ammattimaisuutta toteuttaen. Uskonkin, että yhdessä SYYnä pystymme tähän.

Nähdään ihmiset tapahtumissa ja oikein hyvää kevättä kaikille opintojen ja yhdistystoiminnan parissa!

SYYn puheenjohtaja, Karri Kekkonen

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli