Opiskelijat YKAssa

7.10.2019

 SYY-aktiivit 

Tulevaisuus saapuu Agoralle!

Lokakuun 18.-20. on sinunkin mahdollisuutesi verkostoitua ja viisastua Suomen Ateenassa ja vielä Agoralla. Mitä silloin on? Tietenkin SYYspäivät, jokasyksyinen merkkitapahtuma, joka kokoaa kaikki yhteiskuntatieteiden opiskelijat viikonlopuksi yhteen. SYY-Jyväskylä haluaa toivottaa sinut tervetulleeksi Jyväskylään viettämään SYYspäiviä 2019.

Syksyn ruska kukoistaa, ja yhteiskuntatieteilijä on palannut kesälaitumilta leipälajinsa pariin. Kirjastot, luentosalit ja opiskelijaruokalat tervehtivät opiskelijaa jokainen vuorollansa ja jotenkin vielä kiihtyvällä tahdilla. Mutta tästä kaikesta jotain puuttuu vielä, jotain mitä yhteiskuntatieteilijä odottaa, kuin orkesterin triangelinsoittaja vuoroaan. Se jokin on SYYspäivät! Tämä kaikkia meitä yhteiskuntatieteitä opettelevia yhdistävä jokasyksyinen merkkitapahtuma. Tämä, mitä ihanin syy kerääntyä sankoin joukoin Jyväskylään, ylentämään mieliämme ja tapaamaan toisiamme.

Lokakuun 18.-20. on sinunkin mahdollisuutesi verkostoitua ja viisastua Suomen Ateenassa ja vielä Agoralla. Meillä on luotettavaa tietoa itsensä Sokrateenkin suosineen SYYspäiviä (laillisista syistä joudun tarkentamaan, että antiikin Kreikalla ja SYYspäivillä ei ole todistettavaa yhteyttä).

Ottaessasi osaa, ja miksi ihmeessä et ottaisi, SYYn toiminnan kruununjalokiveen eli SYYspäiviin, pääset porautumaan mieltä askarruttaviin aiheisiin, kuten kannattaako yhteiskuntatieteilijän ryhtyä yrittäjäksi. Tämä kysymys hiertää monen yhteiskuntatieteilijän mieltä kuin vietävä, eikä meidän tarvitse olla enää tietämättömiä.

Toisaalta jos mieltäsi hiertää jo hieman liikaa, voit ottaa osaa Hengähdä Nyytin kanssa -workshoppiin. Entäs, oletko miettinyt pääsetkö omannäköiselle uralle digitalisoituvilla työmarkkinoilla? Ei hätää, sillä KT Leena Penttisellä on asiaa juuri sinulle. Jos jostain syystä nämä eivät olleet sinulle jo tarpeeksi, niin Mikko Jankonen kertoo paikallaolijoille akateemisesta asiantuntijuudesta työn murroksen aikakaudella. On hankala nähdä, kuinka tämä ei koskettaisi meitä kaikkia.

Kirsikka, joka viimeistelee tämän kakun, on Juho Saari. Tämä mies ei esittelyitä kaipaa, mutta olisi tahditonta jättää se tekemättä. Sosiaali- ja terveyspolitiikan professori sekä Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani Juho Saari puhuu aiheesta ”Kiihtyykö muutos, muuttuuko työelämä – Yhteiskuntatieteet 2020-luvun Suomessa”.

Kirsikka, joka viimeistelee tämän kakun, on Juho Saari. Tämä mies ei esittelyitä kaipaa, mutta olisi tahditonta jättää se tekemättä.

Kattaus on siis laaja ja kutkuttava.

Sitsit katsovat tulevaan

Mikäli näiden esitysten ja workshoppien jälkeen mielesi tulvii inspiraatiota ja kaipaat mukavan sosiaalisen tavan kanavoida sitä, niin ota ihmeessä osaa järjestämillemme sitseille. Tänä vuonna aihe on osuvaakin osuvampi tulevaisuus, sillä: missä käytämme saamiamme oppeja ja tuotamme aikaansaannoksiamme? Kyllä, vastaus on siis tulevaisuus. Oikeastaan kaikki tapahtuman aiheet ovat tulevaisuussidonnaisia, joten tulevaisuussitsit sitovat kaiken oikein nätisti yhteen, joten olisi varmasti parasta kaikille, jos osallistut myös niille.

Omasta ja meidän SYY-Jyväskyläläisten puolesta haluan vielä sanoa, että on ollut nastaa, kun olemme saaneet kunnian järjestää tämän kyseisen yhteiskuntatieteellisen ilotulituksen, ja se on ollut opettavainen ja inspiroiva projekti. Kaikki ovat ottaneet ihailtavasti vastuuta sekä ideoineet mitä mahtavimpia ratkaisuja, jotta viikonloppu olisi mieliinpainuva. Odotankin tapahtumalta paljon ja haluan kiittää mukana olleita esimerkillisestä työskentelystä.

Eli nappaapa kalenterisi auki ja merkitse 18.–20.10. kohdalle SYYspäivät Jyväskylässä. Se on päätös, jonka katuminen on hyvin vaikeaa, ellei täysin mahdotonta.

 

Me SYY-Jyväskyläläiset haluamme toivottaa sinut mitä tervetulleimmaksi Jyväskylään viettämään kanssamme SYYspäiviä 2019.

 

Nähdään lokakuussa!

Heppu Honkanen

SYY-Jyväskylän viestintävastaava

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli