Töissä YKAssa

1.12.2015

 Simo Pöyhönen 

Uudistamalla koko alan edunvalvojaksi

Työmarkkinat elävät juuri nyt jatkuvaa muutosta sekä kollektiivi- että yksilötasolla. Te aktiiviset jäsenemme olette paitsi omissa työrooleissanne, myös liiton jäseninä olleet aktiivisia eri tilanteissa. Liiton toteuttama pikavauhtinen kysely aiemmin syksyllä hallituksen niin sanotun pakkolakipaketin ehdotuksista keräsi ennätyksellisen määrän vastauksia. Työmarkkina-asioista on kertaheitolla tullut jatkuva ykkösuutisaihe, valitettavasti ei aina positiivisessa hengessä. Palkansaajajärjestöistä on useissa puheissa tehty […]

Työmarkkinat elävät juuri nyt jatkuvaa muutosta sekä kollektiivi- että yksilötasolla. Te aktiiviset jäsenemme olette paitsi omissa työrooleissanne, myös liiton jäseninä olleet aktiivisia eri tilanteissa. Liiton toteuttama pikavauhtinen kysely aiemmin syksyllä hallituksen niin sanotun pakkolakipaketin ehdotuksista keräsi ennätyksellisen määrän vastauksia.
Työmarkkina-asioista on kertaheitolla tullut jatkuva ykkösuutisaihe, valitettavasti ei aina positiivisessa hengessä. Palkansaajajärjestöistä on useissa puheissa tehty tarinan syntipukkia, mutta kaikkien osapuolien lienee syytä katsoa peiliin. Neuvottelemisesta muodostuu helposti hankalaa, mikäli sen pohjaksi laadittu tavoite muuttuu viikoittain. Sopimisen tarve on kuitenkin yhteinen.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut toimii edunvalvontavaikuttamisen lisäksi myös palveluntarjoajana jäsenten parempaan tulevaisuuteen. Tulevana vuonna liitto kohdentaa palveluitaan ja edunvalvontaansa yksilöllisemmin, eri jäsenryhmille. Me yhteiskunta-alan korkeakoulutetut olemme hyvin heterogeeninen joukko, jonka tarpeet työmarkkinoilla ovat moninaiset. Jäsenen paras on kuitenkin se, mitä liitto kaikin toimin tavoittelee. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kohdennetumpia palveluja niille, joiden tulevaisuus työelämässä on muita epävarmempi.

Asuinpaikasta riippumatta palveluita on tarjolla vähintään verkkopohjaisesti. Tässä kaikessa tarvitaan yhteistyötä: olemme olleet muun muassa mukana pilottihankkeessa, jossa parannetaan yhteistyötä työ- ja elinkeinotoimistojen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää molemminpuolista ymmärrystä yhteiskuntatieteilijöiden tarpeista. Tulokset ovat olleet rohkaisevia – valitettavasti TE-toimistojen resurssit korkeakoulutettujen palvelemiseen ovat edelleen riittämättömät.

Myös itsensä työllistäjiin ja akateemista yrittäjyyttä harkitseviin panostetaan. Sirpaloituneessa työelämässä uudet työnteon muodot tulevat monelle eteen – uhka vai mahdollisuus? Liitto tarjoaa asiantuntevaa neuvontaa uran eri käänteisiin. Neuvonta- ja koulutustoimintaa on järkevää tehdä myös yhdessä muiden akavalaisten liittojen kanssa. Liitto on kumppanisi aina opiskelujen aloittamisesta seniorikansalaisuuteen. Liiton jäsenmaksutaso pysyy ennallaan, joten uuden luominen voi merkitä vanhasta luopumista. Palveluita ja toimintoja uudistamalla voimme kehittyä koko alan edunvalvojaksi. Lähettäkää siis palautetta, ehdotuksia, risuja, ruusuja, mitä vain. Kaikki toteuttamiskelpoiset ajatukset pyritään tuomaan osaksi toimintaa, resurssien rajoissa.

Toivotan sinulle ja läheisillesi mitä parhainta joulun odotusta ja uutta vuotta 2016!

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli