Töissä YKAssa

11.12.2013

 Simo Pöyhönen 

Uusi vuosi työn merkeissä

Vuosi 2014 on työmarkkinoilla työrauhan aikaa, sillä työl­lisyys- ja kasvusopimuksen myötä työ- ja virkaehto­sopimuksista ei juurikaan neuvotella. Vauhtia silti riittää: työmarkkinajärjestöt asettivat itselleen tavoitteen työeläke­uudistuksen rakentamisesta syksyyn mennessä.

Liitollakin on edessään työntäyteinen vuosi. Kerrotaan alkuun huonot uutiset: valtuusto joutui nostamaan jäsen­maksuja aiottua enemmän (s. 8). Työttömyysturvaan jo tehtyjen ja vuoden 2014 alusta tehtävien parannusten (muun muassa lomakorvausten jaksotuksen poistaminen ja omavastuuajan lyheneminen) sekä työllisyystilanteen heikkenemisen myötä käyttämämme Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon rahoitustarve kasvoi.  Tämä johti vuoden 2014 kassamaksun nousuun yli 33 prosentilla. Vastaava korotus koskee myös 14 muuta akavalaista Erkon jäsenliittoa.

Liiton jäsenetuja, erityisesti matka- ja tapaturmavakuutusta, on käytetty toimintavuoden aikana entistä enemmän – hyvä, että tämäkin jäsenetu on löydetty! Mutta sen seurauksena vakuutusyhtiön maksamat korvausmaksut ovat kasvaneet, mikä näkyy vakuutusten hinnoittelussa ja liiton neuvottelemissa vakuutus­ehdoissa (s. 9).

Vuonna 2014 liiton työssä­käyvän jäsenen jäsenmaksu nousee 1,25 euroa kuukaudessa (vuosimaksu 309 euroa). Muut jäsenmaksuluokat nousevat vastaavasti. Tällä pystymme palvelemaan jäseniä entistä tehokkaammin ja vaikuttavammin. Kannattaa muistaa, että eri ammattiliit­tojen jäsenmaksuja vertailtaessa jäsenmaksumme on edelleen hyvin kilpailukykyinen.

Uuden toimintavuoden aikana palvelutarjontaa eri jäsenryhmille selvitetään, ja moni lehden lukijoista tulee saamaan liitosta kyselyitä vastattavakseen. Toivon runsasta osanottoa, jotta pystymme kehittämään toimintaamme entistäkin paremmin jäsentä palvelevaksi.

Uusi liittovaltuusto aloittaa toimintansa vuoden alussa. Valitut 40 valtuutettua ja varavaltuutetut ovat paitsi tärkeä aktiivitoimijoiden voimavara, myös kanava liiton jäsenten vaikuttamiseen liiton toimintaan. Ole siis yhteydessä edustajaasi tai suoraan liiton toimistoon, niin voimme toimia työelämässä ja opiskelussa asemasi parantamiseksi.

Toivon kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua sekä oivallista uutta vuotta!

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli