Opiskelijat YKAssa

23.12.2019

 SYY-aktiivit 

Vinkkejä oman uran rakentamiseen

Oman osaamisen tunnistaminen ja työelämätaitojen kartuttaminen ovat tänäkin vuonna olleet olennainen osa opiskelijäjärjestö SYYn toimintaa. SYYn liittohallitus haluaa jakaa joululahjana koko jäsenistölle oppimansa vinkit oman uran rakentamiseen.

SYYn antoisa ja tapahtumarikas toimintavuosi 2019 alkaa olla takanapäin. Vuoteen on mahtunut paljon matkustelua, kokouksia, koulutuksia, verkostoitumista ja uuden oppimista. Tänä vuonna olemme kouluttautuneet Aktiivipäivillä Riihimäellä, ideoineet toimintaa yhdessä YKAn paikallisyhdistysten toimijoiden kanssa, viettäneet mahtavia SYYspäiviä Jyväskylässä ja olleet näkyvillä kampuksilla ympäri Suomen.

Oman osaamisen tunnistaminen ja työelämätaitojen kartuttaminen ovat tänäkin vuonna olleet olennainen osa toimintaa. Liittohallituksen viimeisessä koulutuksessa kuultiinkin (YKAssa aktiivisina olleilta) kiinnostavilta yhteiskunta-alan toimijoilta vinkkejä omalle uralle. Näistä tärkeimmät haluamme jakaa näin vuoden lopuksi joululahjana koko jäsenistölle:

  • Opiskele sitä, mikä kiinnostaa – kaikesta on jollain tavalla hyötyä jossain vaiheessa uraa. Opintojen sirpaleisuudesta ei ollut ollut puhujille haittaa työnsaannin kannalta.
  • Kerro ihmisille kiinnostuksen kohteistasi ja osaamisestasi, näin jäät paremmin heidän mieleen
  • Tunnista ja kerro esimiehelle, miten haluat sinua johdettavan. Avoin keskustelu (työ)yhteisössä luo luottamusta ja motivoi
  • Myös kivoista asioista pitää osata karsia ja tunnistaa oman jaksamisen rajat. Myös työn imu voi uuvuttaa.
  • Ole kiinnostunut ympärilläsi toimivista ihmisistä – verkostoituminen ei ole sen kummempaa. Tärkeintä verkostoitumista on se, että teet ihmisten kanssa jotain yhdessä – silloin tiedät, missä asioissa toinen on hyvä ja milloin häneltä kannattaa pyytää vinkkejä. Vastaavasti tuttavasi osaavat suositella sinua sopivaan tehtävään.
  • Urat rakentuvat sattumien kautta, vaikka jälkikäteen matka tuntuisikin loogiselta. Uskalla siis tarttua vieraammiltakin tuntuviin tilaisuuksiin!
  • Opettele sanomaan lisätyölle ei ja pitämään puolesi jo esimerkiksi harjoittelussa. Työntekijän kuuluu tarvittaessa saada työnohjausta.

Kiitos arvokkaista vinkeistä ja kiinnostavista keskusteluista Kirsi Marttinen, Milla Halme ja Taru Anttonen!

Näiden vinkkien kautta SYYn liittohallitus haluaa kiittää kaikkia tästä vuodesta ja toivottaa onnea, menestystä ja iloa vuodelle 2020!

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
tuukka turunen

jyväsylässä opiskelin filosofiaa yms. Eipä ole töitä löytynyt. 9v työttömänä ja paskaa kuntouttavaa työtomintaa ollut pari vuotta. Kuntoutuskartoituksen 2.vaiheeseen helmikuussa, tuskin johtaa mihinkään. Yka:an kuulunut pitkään, mutta en tiedä mitä siitäkään jää käteen

Heini Hult-Miekkavaara

Hei Tuukka! Kiitos kommentistasi. Ikävä kuulla, että työtoiminta ei ole tuottanut toivottua tulosta. Tiesitkö, että YKAn urapalveluihin kuuluu ura-, työhyvinvointi- ja työkykyohjausta? Voit varata henkilökohtaisen ajan: https://www.yhteiskunta-ala.fi/edut-ja-palvelut/urapalvelut/uraohjaus/
Työvalmennus Futuuri, joka tuottaa uraohjauksemme, on erikoistunut työvalmennukseen. Heidän kanssaan voisi saada jotain uutta näkökulmaa nykyisen prosessisi rinnalle.

Terveisin,
Heini Hult-Miekkavaara/YKAn osaamispalveluiden asiantuntija

Jaa artikkeli