Opiskelijat YKAssa

7.10.2020

 SYY-aktiivit 

Virtuaaliset SYYspäivät tuovat näkökulmaa hyvinvointiin

Perinteiset SYYspäivät järjestetään tänä poikkeuksellisena vuonna etäyhteyksin teemalla kestävä hyvinvointi. Virtuaalisuudesta huolimatta haluamme luoda interaktiivisen lämminhenkisen tapahtuman, jossa jokaisella on halutessaan tilaa kummastella elämää ja jakaa omia ajatuksiaan päivän teemasta, SYY-Kuopion puheenjohtaja Petri Rissanen kirjoittaa blogissaan.

SYYspäivät, tai paremminkin ajan hengessä etäiSYYspäivät, tulevat taas! Tänä poikkeuksellisena vuonna päivien järjestäjänä toimii Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen paikallisjärjestö SYY-Kuopio. Vallitsevan tilanteen ja yleisen turvallisuuden takia tämä vuosittain järjestettävä valtakunnallisesti yhteiskunta-, hallinto- ja valtiotieteilijöitä yhteen kokoava tapahtuma toteutetaan tänä vuonna etäyhteyksien kautta. Kuten aikaisempinakin vuosina, myös tänä vuonna olemme saaneet tapahtumaan puhujiksi alamme rautaisia ammattilaisia ja teemaamme liittyvää laajaa asiantuntemusta.

Virtuaalisuudesta huolimatta haluamme luoda interaktiivisen lämminhenkisen tapahtuman.

Päivän teemana toimii kestävä hyvinvointi, mukaillen Kuopion yhteiskuntatieteiden laitoksen opetus- ja tutkimuslinjaa, joka pyrkii tarjoamaan opiskelijoilleen analyyttisiä ja uutta luotaavia näkökulmia hyvinvointiin sekä jatkuvassa liikkeessä olevaan maailmaan. Teemaan liittyy tärkeänä osana myös näkökulma hyvinvoinnin kokonaisvaltaisuudesta eri elämänvaiheissa, kuten opiskeluaikana ja sen jälkeen työelämässä. Kestävä hyvinvointi aiheena kietoutuu monen ajankohtaisen, niin yksilöllisen kuin yhteiskunnallisenkin teeman ympärille. Haluammekin aiheiden valinnoilla tuoda tätä teemaa lähemmäs opiskelijoiden moninaista arkea. Puhujamme pureutuvat aiheeseen pohtimalla esimerkiksi: Kuinka huolehtia itsestään ja työkyvystään nykyisenlaisessa yhteiskunnassa ja työelämässä? Millaista kestävä hyvinvointi on kriisityön näkökulmasta? Millaista on sosiaalisesti kestävä kehitys ja yritysvastuu? Kuinka tunnistaa omat tapasi vaikuttaa muutoksentekijänä?

Virtuaalisten SYYspäivien ohjelma muodostuu asiantuntijoiden puheenvuorojen, workshopien ja kahvittelun ympärille. Virtuaalisuudesta huolimatta haluamme luoda interaktiivisen lämminhenkisen tapahtuman, jossa jokaisella on halutessaan tilaa kummastella elämää ja jakaa omia ajatuksiaan päivän teemaan liittyen. Tervetuloa mukaan!

SYYspäivien ohjelmasivun löydät täältä: https://www.facebook.com/events/378056483579717/

 

Petri Rissanen

SYY-Kuopio, Puheenjohtaja

 

SYY-aktiivit

Kirjoittajat ovat opiskelijajärjestö SYYn toiminnassa mukana olevia aktiiveja.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli