Töissä YKAssa

27.2.2013

 Simo Pöyhönen 

Vuosi uudistumisen jälkeen

Sekä tämä lehti että liitto uusine nimineen ja ­ulkoasuineen ovat juuri täyttäneet vuoden. Monelle liitto on edelleen SVAL, muttei se ole kiellettyä.

Uuden nimen myötä liitto kasvaa ja komistuu edustamaan entistä laajemmin yhteiskunta-alan korkeakoulutettuja – kaikkia meitä, jotka ratkomme yhteiskunnan ongelmia ja luomme uutta maailmaa. Yhteiskunta-alan korkeakoulutettu on edelläkävijä, jonka tunnusmerkkinä on laaja-alainen asiantuntijuus.

Palautteissa esitetään ajoittain toiveita erilaisista kannanotoista ja lausumista jäsenryhmien edunvalvonnan parantamiseksi. Liiton toimistolla näitä jäsenten kommentteja kuunnellaan herkällä korvalla ja ne pyritään nivomaan osaksi edunvalvontatyötä. Liiton muodostavat jäsenet, ei palkattu henkilökunta. Henkilökunta on olemassa vain jäsenistön parempaa palvelemista varten. Palautetta toiminnasta ei saa koskaan liikaa, joten kannustan juuri Sinua, arvoisa jäsen, kommentoimaan. Kyseenalaista, hauku, esitä parannusehdotuksia – välillä saa toki kehuakin, jos jossain onnistumme. Kaikki tehdään jäsenistöä varten.

Ehkä huomasitkin pääkirjoituksesta, että päätoimittaja on vaihtunut. Hallitus päätti helmikuun kokouksessa, että lehden päätoimittajuus annetaan liiton viestintäpäälliköllä ja vastaavana päätoimittaja aloittaa toiminnanjohtaja. Lukijapalautteista päätellen viime vuoden lehtiuudistus on ollut enemmistölle mieluinen. Osa vierastaa lehden nimeä, koska se korostaa heidän mielestään liikaa urakeskeisyyttä. Ura ei kuitenkaan ole uraohjusten yksinoikeus, vaan jokaisella  työelämään jossain vaiheessa siirtyvällä on omanlaisensa ura. Joskus työura on pätkittäinen, joskus nousujohteinen, joillain vakaa ja vähäliikkeinen. Yhteistä näille on liiton tuki. Riippumatta työurasi laadusta liitto auttaa ja palvelee jäseniään jokaisen urapolun sujuvoittamiseksi.

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli