Näkökulma

25.8.2020

 Maria Teikari 

Yhdessä edelleen – ja varsinkin nyt

Akavan puheenjohtajavaali on käyty. YKAn ehdokas Maria Teikari kiittää kampanjasta ja jatkaa työtä paremman johtamisen ja työelämän puolesta. Hän on vakuuttunut, että yhdessä tekeminen on täysin mahdollista.

No niin! Vaali on käyty, enkä minä tullut valituksi Akavan puheenjohtajaksi. Onnittelen valituksi tullutta ja kiitän samalla vaalikamppailusta. Tämä on liittojen tahto ja sitä kunnioitamme.

Työni paremman johtamisen ja työelämän puolesta jatkuu, ja teen sitä nyt entistä fiksumpana – koska teidän ansiostanne olen saanut oppia paljon. Kiitos siitä jokaiselle teistä!

Kun lähdin ehdolle Akavan puheenjohtajaksi, valitsin tunnuslauseekseni “Ammattiyhdistysliike menestyy tai hiipuu yhdessä.” Se kuvaa edelleen hyvin liikkeemme tilaa ja tulevaisuutta. Puheenjohtajakisa on vahvistanut entisestään varmuuttani siitä, että yhdessä tekeminen on meillä täysin mahdollista – kunhan vain haluamme ja tartumme toimeen, innostamme toisiamme ja opimme toisiltamme.

Puheenjohtajakisa on vahvistanut entisestään varmuuttani siitä, että yhdessä tekeminen on meillä täysin mahdollista.

Liikkeemme on viime viikkoina ja kuukausina käynyt oikeasti arvokasta vuoropuhelua tulevaisuudesta ja yhteisistä toimintatavoista. Olen saanut käydä hedelmällistä, rakentavaa ja tiukkaakin keskustelua.

Keskusteleminen, haastaminen, kysyminen, vastaaminen, avoin debatti – nämä ovat kaikki keinoja osallistua ja viedä Akavaa eteenpäin. Tulen itse tekemään sitä jatkossa, ja toivon, että sinäkin teet! Kun jotakin asiaa haluaa parantaa, kannattaa itse osallistua ja tehdä jotain. Se pätee niin ay-liikkeeseen kuin muuhunkin elämään.

Ehdokkaana sain vierailla lähes 30 akavalaisen liiton haastateltavana. Lisäksi olen käynyt varmasti satoja keskusteluja liiton jäsenten kanssa. On täysin selvää, että ay-liikkeessä on tarmoa keskustella, tehdä ja kehittää.

Kampanjan aikana olen usein huomannut pohtivani Akavan jäseniä ja sitä, keitä Akava todella edustaa.

Innon lisäksi meillä on Akavassa valtava määrä asiantuntemusta – mikä ei yllätä, onhan tämä korkeasti koulutettujen ihmisten liitto. Se asiantuntemus saadaan käyttöön vain kuuntelemalla ja keskustelemalla.

Ja kun puhun meistä, puhun todella meistä kaikista. Kampanjan aikana olen usein huomannut pohtivani Akavan jäseniä ja sitä, keitä Akava todella edustaa.

Siinä, missä yleinen kuva akavalaisuudesta on usein turhan yksipuolinen, on joukkomme todellisuudessa hyvin moninainen. Akavalaisten liittojen jäsenissä on niin pieni- kuin suurituloisia. On vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä. On pysyviä työsuhteita ja pätkätöitä. On tuhansia erilaisia elämäntilanteita ja koulutuksia.

On koko liikkeen kannalta elintärkeää, että Akava edustaa kaikkia jäseniään, eli kaikkia meitä, juuri sellaisina kuin me olemme.

Tätä kampanjaa on tehty yhdessä. Kiitos siis loistavalle tukiryhmälleni. Kiitos jokaiselle minua auttaneelle. Kiitos keskusteluista, kiitos palautteesta, kiitos haastosta. Kiitos myös hienosta äänimäärästä.

Yhdessä jatkamme työtä tulevaisuuden työelämän eteen, koska yhdessä me Akavassa menestymme.

Maria Teikari

Kirjoittaja on HTM ja YKAn palvelujohtaja. Hän on ehdolla Akavan puheenjohtajaksi. Kampanjasivulle

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jaa artikkeli