15.11.2018

  

YTN-aktiivit koolla yritysyhdistyspäivässä

Noin 80 yritysyhdistystoimijaa ja luottamusmiestä kokoontui YTN:n yritysyhdistyspäivään Allas Sea Poolille marraskuisena perjantaina. Päivän aikana opittiin muun muassa yhteiskehittämisen periaatteet ja kuultiin, miten tunneälyä voi hyödyntää jäsenhankinnassa.

9.11.2018

  

Toiminnanjohtaja ei turhia päsmäröi

Tällä viikolla esittelyn kohteena on toiminnanjohtaja Simo Pöyhönen, jonka työtehtävien monipuoliseen kirjoon kuuluu niin liiton äänitorvena toimiminen kuin järjestön toiminnasta ja taloudesta huolehtiminen.

4.10.2018

  

Irtisanomisten helpottaminen loisi monta sudenkuoppaa

Hallitus haluaa helpottaa pienten yritysten irtisanomisia työllisyyden nostamiseksi. Esitys koski aiemmin alle 20 hengen työpaikkoja, mutta lokakuun alussa esitystä muutettiin koskemaan alle 10 hengen työpaikkoja. Henkilösyistä johtuvien irtisanomisten helpottaminen ei lisää korkeasti koulutettujen työllisyyttä, arvioi Ylemmät Toimihenkilöt YTN.

28.9.2018

  

YKAn lakimies toimii sekä neuvojan että ratkaisijan roolissa

Uudessa #töissäYKAssa -sarjassa esittelemme YKAn toimiston asiantuntijoita työssään. Sarjan aloittaa lakimies Heidi Tupamäki. Millaisissa asioissa jäsenet hakeutuvat liiton lakimiehen puheille? Entä mikä on haastavinta ja mielekkäintä Heidin työssä?

18.6.2018

  

Nousukausi toi uudet teemat liittojen uravalmennuksiin

Uralla eteneminen ja työn merkityksellisyys ovat kysymyksiä, joihin korkeakoulutetut juuri nyt hakevat vastauksia. Akavalaisten liittojen urapalvelut uudistuvat jäsenistön tarpeiden tahdissa. YKA haluaa olla jäsentensä kumppani urapolun eri vaiheissa.

4.5.2018

  

Työtahti on kiristynyt ja työkuorma kasvanut

Työn kuormittavuus on kasvanut huolestuttavasti, käy ilmi YTN-datasta. Joka kahdeksas koki työmääränsä jatkuvasti liian suureksi ja liki puolet ajoittain liian suureksi. Yli puolet kertoi työtahdin kiristyneen.

2.5.2018

  

Vakuutus on turvanasi matkalla

YKAn jäsenten ei tarvitse huolehtia yksityisestä matkavakuutuksesta, sillä liitto on ottanut jäsenilleen vakuutusyhtiö Turvasta jäsenvakuutuksen, joka sisältää matkustajavakuutuksen heidän vapaa-ajan matkoilleen. Ketkä kaikki kuuluvat vakuutuksen piiriin ja mitä vakuutus korvaa?

27.2.2018

  

Naisten palkkakuoppa on juurtunut syvälle rakenteisiin

Paula Koskinen Sandbergin mukaan sukupuolten palkkatasa-arvoa voidaan edistää sekä työpaikoilla että työmarkkinaosapuolien sopimuksissa. OP Vakuutuksen stipendin saaja selvitti väitöstutkimuksessaan naisten palkkakuopan historiaa ja nykytilaa.

13.9.2017

  

Walk for Jobs: Liikkeellä tositarkoituksella

Korkeasti koulutettujen rekrytointitapahtuma Walk for Jobs kokosi yli 400 työnhakijaa ja 56 yritystä tai organisaatiota. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut oli mukana jo viime vuonna, kun tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Helsingissä.

18.5.2017

  

Palkkasuositukset pysyivät ennallaan

YKAn hallitus on päättänyt pitää alku- ja kesätyöpalkka­suositukset ennallaan vuonna 2017. Alkupalkkasuositus vastavalmistuneelle on 3 170 €/kk.

9.5.2017

  

Työmarkkinatutkimus 2016: Työllisyys parantunut

Pahin työttömyyskausi näyttää olevan takanapäin, ja työllisyys on paranemassa jopa odotettua nopeammin. Liiton palvelussuhdeneuvonnassa yhteydenotot ovat kääntyneet yt-ahdingosta uusiin rekrytoitumisiin. Tulokset käyvät ilmi YKAn jokavuotisesta Työmarkkinatutkimuksesta.

9.5.2017

  

Valtuustolla on tärkeä rooli

Liiton ylintä päätösvaltaa on käyttänyt valtuusto vuodesta 2002 alkaen. Marraskuussa valitaan liiton historian viides valtuusto. ”Jos et asetu ehdolle, äänestä edes”, kehottavat valtuuston ensimmäinen puheenjohtaja Martti Simola ja nykyisen valtuuston puheenjohtaja Sini Terävä.

7.12.2016

  

Mitä luottamusmiehet oikein tekevät?

Luottamusmiehet ovat olleet viime vuosina runsaasti esillä niin lehtien sivuilla kuin tv-uutisissakin. Syynä tähän ovat taloudellisesti ankeat ajat ja yt-neuvottelujen suma.

29.11.2016

  

Onko YKA menossa oikeaan suuntaan?

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen strategiassa vuosille 2016–2023 määritettiin liiton olevan uuden aikakauden ammattiliittojen edelläkävijä. Kysyimme 18.11.2016 Yhteiskuntatieteilijäpäivillä osallistujien näkemystä liiton uudesta suunnasta.

11.10.2016

  

Yrittäjä, ovathan palvelut tuttuja?

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut tarjoaa yrittäjäjäsenilleen erilaisia palveluja, muun muassa Akateemiset Yrittäjät AKYn kautta. Keskeistä YKAlle on palvella jäseniä koko työuran ajan,…

11.5.2016

  

Hyvät ja huonot uutiset

Työmarkkinatutkimus 2015 paljastaa sekä nousevan työttömyyden että työn kuormittavuuden kasvun. Mutta hieman yllättäenkin oma tilanne työmarkkinoilla tuntuu yhä useamman vastaajan mielestä vakaalta.

26.4.2016

  

AKY akateemisten yrittäjien asialla

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry oli yhdessä pääroolissa, kun Akateemiset yrittäjät AKY perustettiin vuoden vaihteessa.

14.3.2016

  

Yliopistot pakkoratkaisujen edessä

Yliopistojen irtisanomiset uhkaavat paitsi satoja työntekijöitä, myös opetuksen ja tutkimuksen tasoa. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:ssä pelätään jäljellä jäävän henkilöstön jaksamisesta – ja ihmetellään poliittista vastuunkantoa.

9.12.2015

  

Pakkolakien pykäläviidakko ei edistä työllisyyttä

Akava tyrmää hallituksen esitykset heikentää työehtoja niin sanottujen pakkolakien keinoin. Hallituksen esitykset kohtelevat eri työntekijäryhmiä epäoikeudenmukaisesti. Ne sotivat useassa kohdin Suomen perustuslain sekä kansainvälisten sopimusten henkeä vastaan.

5.11.2015

  

Lotta Aarikka haluaa paremman ay-liikkeen

Ammattiyhdistysliikkeen pitää keskittyä ihmisiin ja heidän tukemiseensa työelämässä, vaatii yliopistoaktiivi Lotta Aarikka. Hän haluaa työmarkkinapolitiikasta enemmän oman sukupolvensa näköistä.

21.10.2015

  

Mikä fiilis työelämässä?

Palkansaajajärjestöjen Mikä fiilis -kampanja esittää kuvitteellisia kohtauksia tulevaisuuden työelämästä.

30.9.2015

  

Kohti palkkatasa-arvoa

Suomalaiset naiset saivat äänioikeuden ensimmäisinä Euroopassa. Olisiko nyt jo aika saada tasa-arvo myös palkkoihin?

9.9.2015

  

Testamentista luopuminen ja verotus

Kannattaako perinnöstä tai testamentista luopua? Asian kanssa kannattaa olla tarkka. Veroseuraamukset voivat vaihdella huomattavasti riippuen siitä, miten testamentista tai perinnöstä luopuminen toteutetaan.

25.5.2015

  

Tehtävien karsinta seuraava askel

Virkamies kantaa vastuunsa, vaikka aikaa tehtävien hoitamiseen ei olisi. Tämä on nähty jo oikeudessa. JUKOn Markku Nieminen muistuttaa, että koneet eivät korvaa ajatustyötä.

21.5.2015

  

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolainsäädäntöön merkittäviä uudistuksia

Yhdenvertaisuuslaki uudistui 1.1.2015 lukien. Samassa yhteydessä muutettiin myös sukupuolten välistä tasa-arvoa koskevaa tasa-arvolakia. Liittojen palvelussuhdeneuvonnassa yhdenvertaisuuteen, tasa-arvoon ja tasapuoliseen kohteluun liittyvät kysymykset ovat jatkuvasti lisääntyneet.

21.5.2015

  

8 askelta kirjojen saloihin

Suomen hallituksella on vielä hallitusneuvottelut kesken, mutta YKAn hallitus tietää, mitä kesällä kannattaa lukea. Nappaa omat suosikkisi lomalukemiseksi!

21.5.2015

  

TMT 2014 – valoa tunnelin päässä

Työmarkkinoilla on uskoa tulevaisuuteen vallitsevasta taloustilanteesta huolimatta. Talouden tila heijastuu etenkin vastavalmistuneiden työllisyyteen.

28.4.2015

  

Turvallisin mielin matkalle jäsenkortin kanssa

Kaoottinen liikenne, erilainen bakteerikanta, tarttuvat taudit… Ota Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen jäsenkorttisi mukaan matkalle, sillä se toimii myös matkavakuutuskorttina.