20.11.2017

Vuodenvaihteen jälkeen matkustajavakuutukseen kuuluvat myös lapsenlapset

YKA on ottanut Turvasta jäsenilleen matkustajavakuutuksen. Se jatkuu myös vuodenvaihteen jälkeen mutta uudistunein ehdoin.

Vuoden 2018 ensimmäisestä päivästä lähtien vakuutettuja ovat myös YKAn jäsenen mukana matkalla olevat alle 19-vuotiaat jäsenen omat lapsenlapset ja puolison lapset. Myös mukana matkustavat alle 19-vuotiaat omat lapset ja samassa taloudessa asuvat lapset kuuluvat vakuutukseen vuodenvaihteen jälkeenkin.

Ensi vuoden alusta matkustajavakuutukseen sisältyy myös turvaa kriisitilanteiden varalle. Jos matkakohde joutuu terrori-iskun kohteeksi tai luonnonkatastrofin koettelemaksi ja vakuutettu haluaa palata matkaltaan ennenaikaisesti kotiin, Turva korvaa paluumatkan kustannukset.

Turva ei kuitenkaan tällaisessa tilanteessa korvaa vakuutusehdoissa mainittuja muita matkan keskeytymisen kustannuksia, kuten ennakkoon maksettuja palveluita tai korvausta menetetyistä matkapäivistä.

Huomioithan, että ehtomuutokset astuvat voimaan 1.1.2018. Jos olet matkalla vuodenvaihteessa ja sinulle sattuu vahinko vuoden 2017 puolella, voit hakea korvauksia vuoden 2017 ehtojen mukaisesti.

Hae korvausta verkossa

Jos sinulle sattuu matkalla vahinko, voit hakea korvausta kätevästi verkossa sähköisestä korvauspalvelusta. Sen löydät osoitteesta turva.fi/yka. Tarvitset korvauksen hakemiseen ainoastaan liittosi jäsennumeron ja verkkopankkitunnukset.

Jos sairastut matkalla ja tarvitset sairaanhoitoa, ota yhteys SOS Internationaliin, joka on pohjoismaisten vakuutusyhtiöiden omistama hälytyskeskus. SOSista saa neuvontaa myös muissa kuin hätätilanteissa, ja sieltä voidaan neuvoa esimerkiksi lähimmän, luotettavan lääkäriaseman sijainti.

Keskuksessa on ympärivuorokautinen päivystys suomen kielellä ja tunnetaan myös YKAn jäsenvakuutus.

Turva mukana matkallasi

Turva on lanseerannut marraskuussa 2017 uuden mobiilisovelluksen, TaskuTurvan, joka on ladattavissa sekä iOS- että Android-puhelimiin. YKAn jäsenet näkevät sovelluksen kautta niin omat henkilökohtaiset vakuutuksensa kuin vakuutukset, jotka liitto on ottanut jäsenilleen.

Reissujasi turvaava matkavakuutuskortti löytyy TaskuTurvasta ja kulkee aina mukanasi. Myös liiton jäsenkortti toimii matkavakuutuskorttinasi.

TaskuTurvaan tulee ainutlaatuisia etuja sekä Turvan lapsivakuutuksen, Junioriturva Plussan, hankkineille että Turvan autoileville asiakkaille. TaskuTurvan avulla junnun lääkärikäynnit hoituvat rahaa käyttämättä, jolloin korvauksia ei tarvitse hakea erikseen. Kun kaskossasi on lasivakuutus, särö auton lasissa ei tee lovea lompakkoon, sillä TaskuTurvan avulla lasin korjaus onnistuu rahaa käyttämättä ja vaihtokin vain omavastuun hinnalla.

Liiton vakuutuksista ja muista jäsenten eduista Turvassa voi lukea osoitteessa turva.fi/yka

Jaa artikkeli

Edunvalvonta