15.8.2016

 | Teksti: Robert Sundman 

”Verkostoitumisen merkitys on valtava”

Yhteiskuntatieteilijät ovat vaikuttajia sekä ympäröivän maailman ymmärtäjiä ja tulkkeja. Kun asiat ovat monimutkaisia ja keskenään verkottuneita, tällaista työtä on mahdoton tehdä yksin

Piritta Jokelainen, koulutus- ja yhteiskuntapolitiikan asiantuntija, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

”Verkostoitumisen merkitys on aivan valtava. Kun esimerkiksi selvitimme vastavalmistuneilta työmarkkinatutkimuksessa mitä kautta ensimmäinen alan työpaikka on saatu, lähes 40 prosenttia kertoi saaneensa sen muualta kuin harjoittelun tai työpaikkailmoituksen kautta. Tämä kertoo alan työmarkkinoista sen, että on tärkeää osata tavata oikeita ihmisiä ja kysellä heiltä mahdollisista tehtävistä. Moneen alan työtehtävään liittyy myös yhteiskuntasuhteita ja sidosryhmäyhteistyötä, eli ainahan se on kitkattomampaa, jos ihmiset tuntevat jo entuudestaan.”


Milla Halme, edunvalvontajohtaja, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry

”Yhteiskuntatieteilijät ovat vaikuttajia sekä ympäröivän maailman ymmärtäjiä ja tulkkeja. Kun asiat ovat monimutkaisia ja keskenään verkottuneita, tällaista työtä on mahdoton tehdä yksin. Verkostoituminen on vuorovaikutusta muiden oman alan ammattilaisten kanssa, yhteistyötä, näkökulmien vaihtamista ja avun antamista kinkkisessä tilanteessa. Se on siis edellytys asiantuntijatyön onnistumiseen.”


Simo Pöyhönen, toiminnanjohtaja, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

”Verkostoituminen on ilman muuta tärkeää. Ja se, että ihmiset tutustuvat vielä vähän laajempaan verkkoon, on iso juttu esimerkiksi täällä SuomiAreenalla. Eihän missään muualla oikein pääse yhtä lähelle koko maan hallitusta. Toki tilaisuudet täällä ovat tasoltaan hyvin vaihtelevia, mutta suurimmassa osassa niitä on aito mahdollisuus nähdä, kuulla ja jopa keskustella. Täällä on tavallaan kaikki. Siinä on arvonsa.”

Jaa artikkeli

Ilmiöt