14.10.2021

  

SYYspäivät 2021 auttavat opiskelijaa hahmottamaan omaa urapolkuaan

Opintojen edetessä ajatukset tulevaisuuden urasta tulevat yhä vain ajankohtaisemmaksi. Valtakunnallinen työelämätapahtuma SYYspäivät järjestetään tänä vuonna 23.10.2021 etänä teemalla ”Tulevaisuuden yhteiskuntaosaaja”. Monipuolinen ohjelma auttaa opiskelijoita hahmottamaan, millaista työskentely on eri yhteiskunnan sektoreilla ja miten tunnistaa omaa osaamistaan.

28.9.2021

  

Uusi Rekryboosteri tuo yhteisön tuen työnhakuun

Vertaistukea, uusia ajatuksia, yhteisöllistä työnhakua, poikkialaista sparrausta. Tätä tarjoaa kuusi viikkoa kestävä, verkossa järjestettävä työnhakuvalmennus Rekryboosteri, joka on yhdeksän akavalaisen liiton yhdessä ideoima ja toteuttama palvelu. Ykalainen, tutustu maksuttomaan valmennukseen!

15.9.2021

  

Esittelyssä YKA-lähettiläät

Tutustu YKA-lähettiläisiin! Lähettiläät syventyvät YKAn toimintaan ja palveluihin jäsenen näkökulmasta. Franseskan, Sofian ja Jarkon tehtävänä on tutustua YKAan ja SYYhyn sekä nostaa esille palveluita, etuja ja muita ajankohtaisia asioita. Lue lähettiläistä lisää ja seuraa heidän toimintaansa tulevina kuukausina YKAn viestinnän välityksellä!

7.6.2021

  

Saitko kesätöitä? Tarkista työsopimuksesi YKAn neuvoilla!

Kesätyökausi on alkamaisillaan. Mitä työsuhteeseen ryhtyessä on hyvä tietää ja mihin työsopimuksen kohtiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota? YKAn lakimies Antti Salokoski tiivisti vinkkinsä kirjoitukseen, jota voi käyttää muistilistana kesätyöhön valmistautuessa.

16.3.2021

  

Palkkaneuvonta tarjoaa faktaa ja sparrausta palkkapohdintojen tueksi

Jokainen pohtii jossakin vaiheessa uraansa sitä, onko oma palkka riittävä suhteessa työn vaativuuteen. Palkka-asiat ovat mielessä yleensä myös työnhaussa, kun useimmissa työpaikkailmoituksissa pyydetään hakijalta palkkatoivetta. Mutta miten sopiva palkka määritellään? YKAn palkkaneuvonnassa jäsenet saavat punnittua tietoa ja räätälöityä ohjausta palkkapohdintojensa tueksi. Lue lisää!

11.3.2021

  

Paikallinen sopiminen on arkea myös julkisella sektorilla

Keskustelu paikallisesta sopimisesta käy nyt kuumana, kun kolmikantainen työryhmä valmistelee esityksiä paikallisen sopimisen edistämisestä. Mistä teemassa on kyse ja koskeeko paikallinen sopiminen myös julkista sektoria? Kysymyksiin vastaa YKAn julkisen sektorin neuvottelupäällikkö Petri Toiviainen.

22.2.2021

  

Parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta rakentamassa – Maailmanparannusforum osallistujan silmin

YKAn ja Tekniikan Akateemiset TEKin toteuttama Maailmanparannusforum oli uusi valmennuskonsepti, jonka avulla osallistujat saivat ja kehittivät työkaluja aikamme kinkkisten ongelmien ratkomiseen niin työssä kuin muussa elämässä. YKAn opiskelijalähettiläs Akseli Rouvari osallistui syksystä 2020 alkuvuoteen 2021 kestäneeseen valmennuskokonaisuuteen ja kertoo tässä kirjoituksessa kokemuksistaan.

10.2.2021

  

Ilmiöpohjaisuus ja elinikäinen oppiminen – miten YKAn koulutuksissa rakennettiin tulevaisuuden yhteiskuntaa vuonna 2020?

YKAn tavoitteena on olla Suomen paras ammattiliitto. Autamme yhteiskunta-alan osaajia hahmottamaan työelämän ja yhteiskunnan keskeisiä kysymyksiä, päivittämään osaamistasi ja muodostamaan tueksesi verkostoja. Näitä tavoitteita edistävät jäsenille suunnatut monipuoliset koulutukset. Miltä YKAn koulutustarjonta näytti vuonna 2020? Lue lisää alta!

19.1.2021

  

Tunnista ja sanoita osaamisesi -valmennus yhteiskuntatieteilijän tukena

Alkuvuosi merkitsee monelle opiskelijalle urakkaa kesätyöhakemusten parissa. Kesätyömarkkinat ovat varsin kilpaillut, joten hakemuksiin panostaminen on ensiarvoisen tärkeää. Mitään kikkakolmosia ei tarvita, mutta perusasioiden, kuten omasta osaamisesta kertomisen on hyvä olla riittävällä tasolla. Opiskelijalähettiläs Veera Rahikainen testasi YKAn Tunnista ja sanoita osaamisesi -verkkovalmennusta. Mitä konkreettista hyötyä valmennuksesta on yhteiskunta-alan osaajalle? Lue lisää!

12.1.2021

  

Kokeilussa opiskelijoiden virtuaalinen työnhakuvalmennus

Vuoden alku tarkoittaa monelle opiskelijalle kesätyöhaun alkamista. YKA tarjoaa opiskelijoille maksuttoman verkkovalmennuksen, joka antaa tietoa työnhaun koukeroista ja kannustaa tunnistamaan itseä kiinnostavia asioita. YKAn opiskelijalähettiläs Emmi Katajisto testasi opiskelijoiden työnhakuvalmennuksen. Lue Emmin kokemuksista lisää alta!

17.12.2020

  

Uudella tsempillä uuteen vuoteen – YKAn urapalvelut ovat apunasi

Vuoden vaihtuessa katsotaan usein yhtä aikaa taakse- ja eteenpäin. Miten kulunut vuosi on sujunut? Olenko tyytyväinen elämääni ja uratilanteeseeni? Jos kaipaan muutosta, mitä tulevana vuonna voisin tehdä toisin? Ei ole sattumaa, että usein muutoksiin johtavat päätökset kypsyvät loma-aikoina tai vuoden vaihtuessa.

1.12.2020

  

Uravalmennuksella kiinni uusiin töihin

Kansainvälisen uran tehnyt Terhi Aaltonen on Suomeen palattuaan hyödyntänyt uravalmennusta tarkastellessaan omia vahvuuksiaan Suomen työmarkkinoilla. Uravalmennus on yhä yleisempää, eikä syynä aina tarvitse olla iso muutostilanne.

29.10.2020

  

5 syytä osallistua liiton opiskelijatoimintaan – näin saat siitä kaiken irti!

Opiskeluaika on täynnä osallistumismahdollisuuksia ainejärjestöistä kulttuuririentoihin. Yksi varteenotettava vaikuttamisen paikka on oman ammattiliiton toimintaan osallistuminen. Opiskelijalähettiläs Akseli Rouvari listaa viisi keskeistä syytä, miksi kannattaa lähteä mukaan SYYn ja sen paikallisjärjestöjen toimintaan. Onko mitään syytä olla lähtemättä?

21.10.2020

  

YKAn jäsenenä vakuutettuna vapaa-ajallakin

Onko haaveissa lähteä Lappiin laskettelemaan? Tai lähtikö kaveri vaihtoon ja haluat mennä moikkaamaan? Jos olet 18–74-vuotias ja YKAn jäsen, olet vakuutettuna kattavasti eri tilanteissa vapaa-ajalla. Opiskelijalähettiläs Emmi Katajisto otti selvää YKAn jäsenilleen tarjoamasta vakuutusturvasta.