15.2.2013

Elina Havu

Tasa-arvokoordinaattori, Vantaan kaupunki

YTM Elina Havu (31) on nimitetty Vantaan kaupungin Petra – Nuoret työhön ja kouluun ESR-hankkeen tasa-arvokoordinaattoriksi 1.2.2013 alkaen. Projekti ohjaa työttömiä nuoria työhön, työharjoitteluun tai opiskelemaan. Lisäksi projekti edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista työllisyys palveluissa ja -projekteissa. Havun tehtävänä on luoda sukupuolivaikutusten arvioimisen malli työllisyysprojektien käyttöön sekä levittää tasa-arvon hyviä käytänteitä organisaation sisällä.

-Tasa-arvo on kiinnostanut minua jo pitkään. Aloitin tehtävässäni innolla, sillä Vantaalla tasa-arvon edistäminen on oleellinen osa kaupungin toimintatapaa. Uskon, että pystyn edistämään tehtävässäni tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta niin, että se lisää työllisyysprojektien käyttäjälähtöisyyttä, laatua sekä tehokkuutta.

Havu on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Akavan opiskelija-asiamiehenä sekä europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen kotimaan avustajana. Havu valmistui Jyväskylän yliopistosta nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmasta vuoden 2013 alussa.

Jaa artikkeli