23.3.2021

  

Ambassadörer som erfarenhetsexperter

YKA:s första studerandeambassadörer inledde sitt
uppdrag i september 2020. De bekantar sig med
förbundets tjänster och skriver på olika sätt i sociala
medier om sina erfarenheter. Fem ambassadörer har
ivrigt inlett sitt arbete.

29.9.2020

  

Opiskelijalähettiläät YKAssa: Veera Rahikainen

Jyväskylän yliopistossa opiskeleva Veera Rahikainen innostui heti nähdessään hakuilmoituksen opiskelijalähettilääksi. Hän on kiinnostunut sekä sisällöntuotannosta että sosiaalisesta mediasta eli taidoista, joita opiskelijalähettiläs työssään tarvitseekin.

28.9.2020

  

Opiskelijalähettiläät YKAssa: Akseli Rouvari

Uutena opiskelijalähettiläänä on aloittanut myös Akseli Rouvari Helsingin valtiotieteellisestä. Lukuvuoden 2020-21 aikana hän tutustuu muiden opiskelijalähettiläiden tavoin YKAn palveluihin ja kertoo niistä somekanavissamme. Akselin tavoitteena on jättää jälki liiton opiskelijatoimintaan.

25.9.2020

  

Opiskelijalähettiläät YKAssa: Emmi Katajisto

Turussa sosiologiaa ja espanjaa opiskeleva Emmi Katajisto odottaa innolla pääsevänsä tutustumaan YKAn palveluihin ja kertomaan niistä eteenpäin. Melko tuore ykalainen haluaa itsekin oppia YKAn toiminnasta lisää opiskelijalähettiläsvuoden aikana.

24.9.2020

  

Opiskelijalähettiläät YKAssa: Aku Houttu

Seuraavaksi opiskelijalähettiläiden esittelyssä on vuorossa maailmanpolitiikan opiskelija, VTK Aku Houttu. Hän kokee opiskelijalähettilyyden merkityksellisenä, koska tehtävässä pääsee tekemään töitä alan osaajien yhteisessä etujärjestössä.

23.9.2020

  

Opiskelijalähettiläät YKAssa: Camilla Heikkinen

Historian ensimmäiset opiskelijalähettiläät ovat aloittaneet YKAssa syyskuun alussa. Tervetuloa vahvistamaan yhteisön ääntä ja tuomaan uutta näkökulmaa toimintaan! Ensimmäisenä esittelyssä on Camilla Heikkinen, tuleva sosiaalipsykologi Tampereelta.

24.5.2019

  

Työoikeus kolahti tulevaan juristiin

Lakiasiantuntija Antti Salokoski aloitti toukokuun alussa lakimiehen perhevapaasijaisena YKAssa. Työ YKAssa on Antille kuitenkin jo tuttua, sillä hän on tehnyt lyhyempiä sijaisuuksia ja purkanut jonoja lakineuvonnan apuna jo vuoden ajan. Antin tie juristiksi ei ole ihan tavallisimmasta päästä – lue #töissäYKAssa-esittelyn koko haastattelu!

3.5.2019

  

Hallintopäälliköltä hoituvat monenlaiset projektit

Missä projekti, siellä Marjut! Hallintopäällikkö Marjut Soininen on ollut monessa kehittämishankkeessa mukana jo vuodesta 2007. Lue, mitä kaikkea Marjutin työhön kuuluu perinteisen taloushallinnon lisäksi.

14.3.2019

  

Palvelujohtaja päivittää jatkuvasti tilannekuvaa

Runsas kaksi vuotta sitten YKAssa aloitti palvelujohtajan tehtävässä hallintotieteiden maisteri Maria Teikari. Uusi pesti perustettiin, kun liiton hallitus halusi vahvistaa toimiston johtamisresurssia ja panostaa palveluiden jäsenlähtöiseen kehittämiseen. Millaista on palvelujohtajan työ? Mikä on Marian ohjenuora johtajuuteen?

25.1.2019

  

Neuvottelupäällikkö löytää jäsenyhteyden palkkaneuvonnasta

Yksityisen sektorin neuvottelupäällikkö Nuutti Pursiainen kiertää kokouksesta ja tapaamisesta toiseen. Välillä hän ehtii antaa jäsenille palkkaneuvontaa, mikä pitää tärkeää jäsenyhteyttä yllä. Miten Nuutin pitkä ura ammattiliitossa sai alkunsa? Ja miten rusakot vaikuttivat alun perin ammatinvalintaan?

17.1.2019

  

Taloustilanne heijastuu lakimiehen työhön

Töissä YKAssa -esittelysarja jatkuu lakimies Jukka Nohterin haastattelulla. Lakimiehen työn keskiössä on jäsenneuvonta, joka onkin yksi tärkeimmistä YKAn palveluista. Mikä on motivoinut Jukkaa työssään jo 11 vuoden ajan?

9.1.2019

  

Työelämän asiantuntijat palveluksessasi

Sinun ei tarvitse itse tietää kaikkia työelämän kiemuroita. Meitä on täällä YKAn toimistossa reilun tusinan verran alan asiantuntijoita valvomassa etujasi ja antamassa tukea urapolkusi eri vaiheissa. Monet meistä ovat olleet YKAssa töissä jo yli 10 vuotta. Osa on tullut taloon jo viime vuosituhannen puolella, osa vasta tänä vuonna. Kokemusta, näkemystä, motivaatiota ja intoa löytyy ihan jokaisesta.

Kysyimme itseltämme, mikä meitä motivoi työssämme.

29.11.2018

  

Viestintäpäällikkö kannustaa visertämään

Kahdeksan vuotta sitten liitto sai ensimmäisen virallisen viestijänsä, kun silloinen asiamies Kati Ahtiainen valittiin viestintäpäälliköksi. Mitä kaikkea kuuluu järjestöviestijän työnkuvaan? Keitä ovat liittolähettiläät? Ja miksi viestintäpäällikkö iloitsee twiittaavista kollegoistaan?

21.11.2018

  

Osaamispalveluiden asiantuntija ennakoi tulevaa

Minkälaisia taitoja tulisi harjoittaa, jotta pärjää ja menestyy työelämässä? Minkälaisia työmahdollisuuksia avautuu milläkin osaamistaustalla? Muun muassa näitä kysymyksiä pohtii työssään YKAssa elokuun lopulla aloittanut osaamispalveluiden asiantuntija Heini Hult-Miekkavaara, jonka tehtäviin kuuluu osaamispalveluiden konseptointi ja toteuttaminen sekä kouluttaminen ja koulutuksista vastaaminen.

9.11.2018

  

Toiminnanjohtaja ei turhia päsmäröi

Tällä viikolla esittelyn kohteena on toiminnanjohtaja Simo Pöyhönen, jonka työtehtävien monipuoliseen kirjoon kuuluu niin liiton äänitorvena toimiminen kuin järjestön toiminnasta ja taloudesta huolehtiminen.

2.11.2018

  

Yhteisösuunnittelija etsii yhteistä ääntä

Tämän viikon esittelyn kohteena olevan asiantuntijan voi bongata erityisesti SYYn opiskelijatapahtumista eri puolelta Suomea.  Hän on YKAn yhteisösuunnittelija Marjo-Rita Juntunen, joka huolehtii opiskelija-, paikallis- ja jäsenjärjestötoiminnasta, jäsenlähtöisestä kehittämisestä sekä jäsenhankinnasta.

26.10.2018

  

Neuvottelupäällikkö työskentelee ay-toiminnan ytimessä

YKAn julkisen sektorin neuvottelupäällikön Petri Toiviaisen työ juontaa ammattiliittojen alkuperäisestä tarkoituksesta, yhteisöön perustuvasta neuvotteluvoimasta. Mitä kaikkea kuuluu neuvottelupäällikön työhön? Lue Petrin haastattelu!

12.10.2018

  

Erityisasiantuntijan työn keskiössä ovat kohtaamiset

Erityisasiantuntija Piritta Jokelaisen työ vie kohtaamisesta toiseen, eikä hän ehdi toimistolla juuri kuin käydä kääntymässä. Tämänkertaisessa #töissäYKAssa -esittelyssä pääset kurkistamaan lobbarin arkeen ammattiliitossa.

5.10.2018

  

Kehittämisasiantuntija työstää palvelupolkuja jäsenille

Seuraavaksi on #töissäYKAssa -sarjan esittelyvuorossa kehittämisasiantuntija Aki Reinimäki. Hän keskittyy työssään ymmärtämään jäsenten elämäntilanteita ja palveluntarpeita, joiden pohjalta syntyvät YKAn tarjoamat palvelut.  

28.9.2018

  

YKAn lakimies toimii sekä neuvojan että ratkaisijan roolissa

Uudessa #töissäYKAssa -sarjassa esittelemme YKAn toimiston asiantuntijoita työssään. Sarjan aloittaa lakimies Heidi Tupamäki. Millaisissa asioissa jäsenet hakeutuvat liiton lakimiehen puheille? Entä mikä on haastavinta ja mielekkäintä Heidin työssä?