Työkyvyttömyys on kova paikka henkisesti ja taloudellisesti. Sen riskiä vähennetään parhaiten ennalta, ja ihan tavallinen huolenpito itsestä ja työkaverista voi olla ratkaisevaa. Kannattaa muistaa myös työeläkekuntoutus!

9.9.2020
9.9.2020
Työkyvyttömyys on kova paikka henkisesti ja taloudellisesti. Sen riskiä vähennetään parhaiten ennalta, ja ihan tavallinen huolenpito itsestä ja työkaverista voi olla ratkaisevaa. Kannattaa muistaa myös työeläkekuntoutus!
8.8.2019
Työnhakutaidoista on puhuttu jo pitkään, ja yhä useammin niissä painottuu netin ja sosiaalisen median käyttö. Urataidot ovat paljon muutakin ja ovat tarpeen muulloinkin kuin akuutissa työnhakuvaiheessa. Mitä monimuotoisempi ja kompleksimpi työmaailmamme on, sitä monipuolisempia urakyvykkyyksiä tarvitsemme. Viimeistään tekoäly on tehnyt näistä netti- ja somenäppärien hyveistä jokaisen asiantuntijan välttämättömyyksiä. Uravalmentaja Heini Hult-Miekkavaara kertoo, miksi.
8.3.2019
Positiivisen palautteen antaminen ei aina luonnistu suomalaisilta ja ansaittu kiitos jää usein antamatta. Kaikkein tukalinta on olla itse kehuttavana. Miksi näin positiivinen asia tuottaa meille päänvaivaa? Palautteen antamisen kynnystä madaltamaan on kehitetty uudenlainen Kehu-palvelu.
9.1.2019
Oman osaamisen, työn ja uran reflektointi on hyödyllinen taito. Sinun ei tarvitse olla vaihtamassa työpaikkaa tai muussakaan aktiivisessa urasiirtymässä pohtiaksesi, missä olet nyt ja mihin suuntaan haluaisit olla menossa.
18.6.2018
Uralla eteneminen ja työn merkityksellisyys ovat kysymyksiä, joihin korkeakoulutetut juuri nyt hakevat vastauksia. Akavalaisten liittojen urapalvelut uudistuvat jäsenistön tarpeiden tahdissa. YKA haluaa olla jäsentensä kumppani urapolun eri vaiheissa.
4.5.2018
Työn kuormittavuus on kasvanut huolestuttavasti, käy ilmi YTN-datasta. Joka kahdeksas koki työmääränsä jatkuvasti liian suureksi ja liki puolet ajoittain liian suureksi. Yli puolet kertoi työtahdin kiristyneen.
19.2.2018
Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti ja Vuoden yhteiskuntatieteilijä (2011) Marja-Liisa Manka kirjoitti kahdennentoista Työnilonjulistuksen – yleisön pyynnöstä. Julistus haastaa kaikki työpaikat mukaan työhyvinvoinnin kehittämiseen, koska se on vastalääkettä kiireen, epävarmuuden, muutosten ja niistä aiheutuvan stressin vaikutuksille.
1.2.2018
Työnhaun ensimmäinen askel on miettiä, mitä itse työuraltaan haluaa. Verkostoitumalla luotu asiantuntijamielikuva voi avata ovia, joiden ei muuten tiedä olevan raollaankaan.
16.11.2017
Tulevaisuuden työtä koskevassa julkisessa keskustelussa on usein pelottelevia sävyjä. Rohkaisevia näkökulmia kaivataan siis kipeästi. Sellaisia tarjoavat tämän artikkelin haastateltavat, yrittäjäksi loikannut uravalmentaja Heini Hult-Miekkavaara ja työhyvinvointiin perehtynyt erikoistutkija Auli Airila. Lue, miltä tulevaisuuden työ näyttää erityisesti organisoitumisen ja nuorten näkökulmista.
11.5.2017
Kaikki työnantajan käytettävissä oleva aika on luettava työajaksi työnteon ajasta ja paikasta riippumatta.
22.3.2017
Kun 250 ihmistä kuuntelee hievahtamatta tuntikausia vinkkejä vuorovaikutukseen, voi puhua neuvottelutermein läpimurrosta. YTN Summit jakoi henkistä evästä neljättä kertaa.
19.12.2016
Vuonna 2010 Tampereen yliopistosta valmistunut Joonas Mikkilä on kerryttänyt kokemusta järjestömaailmasta. Suomen Yrittäjien nuorten toimintaan keskittyvä järjestöpäällikkö työskenteli ennen nykyistä pestiään neljä vuotta Suomen Lukiolaisten Liitossa.
8.12.2016
Työelämän muutoksista puhutaan paljon, mutta murrosvaiheen dramaattisuutta on myös kyseenalaistettu. Lähitulevaisuudessa joudutaan sopeutumaan kiihtyvään muutokseen. Pidemmällä aikavälillä koko työpaikan käsite voi murtua.
7.12.2016
Sekä yksityisellä että julkisella sektorilla esimiestyöhön liittyy vastuita ja velvollisuuksia, mutta ennen kaikkea alaisten työn mahdollistamista. Roolin sisäistäminen vaatii tiettyä jämäkkyyttä, sosiaalista silmää ja toisten ymmärtämistä. Korvaamaton esimieskään ei kuitenkaan ole.
7.12.2016
Kaikki meistä kokevat ajoittain stressiä. Syitä on monia: liian kiireinen työ, perheen ja työelämän yhdistäminen, työttömyys tai epävarma elämäntilanne. Älä anna stressikausien hallita, vaan selätä ne konkreettisin keinoin.
28.11.2016
YKA kysyi jäseniltään osaamisesta ja osaamistarpeista. Kyselyn mukaan einikäinen oppiminen kiinnostaa ykalaisia.
2.11.2016
Facebookissa toimiva Ompeluseura on työelämäverkosto naisille. Tasa-arvoa tavoitteleva ryhmä on kasvanut jo 11 000 jäsenen kokoiseksi.
10.10.2016
Työ itsessään ei ole nuorelle työsukupolvelle enää elämän keskipiste: rinnalle on noussut vapaa-aika sekä työn merkityksellisyys. Vakaa toimeentulo on kuitenkin yhä tärkeää.
19.9.2016
Korkeakoulutettujen työllistyminen on heikentynyt jatkuvalla tahdilla viime vuosina, ja myös yhteiskunta-alan työttömyys on ennätyskorkealla. Tilanne on erityisen vaikea vastavalmistuneille.
15.8.2016
Yhteiskuntatieteilijät ovat vaikuttajia sekä ympäröivän maailman ymmärtäjiä ja tulkkeja. Kun asiat ovat monimutkaisia ja keskenään verkottuneita, tällaista työtä on mahdoton tehdä yksin
9.6.2016
Avoin hakemus vei valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta valmistuneen Kaisa Loikkasen, 28, Lääkärit ilman rajoja -järjestöön. Hän palasi juuri vuoden komennukselta Pakistanista.
9.6.2016
– Työelämä tarvitsee uudistuskykyistä johtamista, jotta pystymme vastaamaan hyvinvoinnin haasteisiin riippumatta siitä, toimimmeko yksityisellä vai julkisella puolella, totesi ProCom ry:n puheenjohtaja Taina Pieski avatessaan vuotuisen ProCom-päivän kesäkuun alussa.
11.5.2016
Joka kymmenes korkeakoulutettu on yrittäjä. Yksi valitsee yrittäjyyden pakosta, toinen tekee valinnan arvolähtöisesti tai intohimosta tekemiseen. Onpa syy mikä hyvänsä, eteen tulee yllättäviä tilanteita, joihin ei löydy vastauksia oppikirjoista.
11.5.2016
Tympiikö työ? Oletko kadottanut työn mielekkyyden? Miten innostua työstä uudestaan? Tuunaa työtäsi mielekkäämmäksi Työterveyslaitoksen asiantuntijan Lotta Harjun ohjein.
11.5.2016
Uusia haasteita etsivä työnhakija törmää monesti soveltuvuusarviointiin siinä vaiheessa, kun hakuprosessi on edennyt loppusuoralle ja hakija kuuluu viimeisten potentiaalisten ehdokkaiden joukkoon.
26.4.2016
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry oli yhdessä pääroolissa, kun Akateemiset yrittäjät AKY perustettiin vuoden vaihteessa.
3.2.2016
Yksi vuoden 2015 Akavan opiskelijastipendin saajista on Itä-Suomen yliopiston opiskelija Edla Inkilä. Ura-lehti kysyi hänen näkemystään akavalaisten opiskelijajärjestöjen tulevaisuudesta.
10.12.2015
Korkekoulun pitäisi kasvattaa opiskelijoista tulevia työntekijötä. Mutta kuinka hyvin opinnot valmistavat työelämään? Miten yliopistossa opitut taidot auttavat eteenpäin työmarkkinoilla? Professori Henri Vogt ja rekrytointikonsultti Arja Martikainen pohtivat, vastaako yhteiskuntatieteellinen korkeakoulutus työelämän tarpeita.
10.12.2015
InCoaching-konsulttifirman kouluttaja Pilvi Nybom muistuttaa, että ansioluettelo ei ole pelkkä listaus asioista vaan työnäyte. Se on ennen kaikkea dokumentti, jolla hakija voi markkinoida omaa osaamistaan.
9.12.2015
Vuoden yhteiskuntatieteilijä Pertti Torstila oppi pitkän diplomaatin uransa aikana ymmärtämään erilaisia kulttuureja. Kokemuksensa pohjalta hän tietää myös, että aina se ei ole helppoa.
3.11.2015
Jos motorisiin taitoihin ei kiinnitä huomiota, ne heikkenevät hitaasti liikkumattomuuden ja iän myötä. Taitoja ylläpidetään aktiivisuudella ja liikkeellä, joita on helppo lisätä myös toimistotyöpäivän lomaan.
14.9.2015
Torstaina 8.10. vietetään Kansallista etätyöpäivää. Tänä vuonna teemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota etätyön eri muotoihin, mahdollisuuksiin ja käytännön toteutuksen malleihin.
20.8.2015
Kesän jälkeen on oiva hetki kääntää katse oman osaamisensa päivittämiseen. Poimi vinkkejä siihen, kuinka päivität itsesi uuteen iskuun syksyn tullen. Liittokin tarjoaa sinulle monia eri keinoja kehittymiseen.
21.5.2015
Animagi Oy:n henkilöstöjohtaja VTM Sara Purhonen tiesi jo varhain, että hän haluaa tehdä töitä ihmisten parissa. Samalla tavalla selvää oli, että oikea opiskelupaikka on valtiotieteellinen.
21.5.2015
Turun yliopiston työelämäpalveluissa työskentelevä tutkija Juha Sainio haluaa aloittaa positiivisilla uutisilla. Vastavalmistuneiden maistereiden ja tohtorien työttömyys on laskusuunnassa.
21.5.2015
Mikä eri-ikäisessä kollegassa ihastuttaa ja ihmetyttää? Kahden eri sukupolven kasvatit kertovat, mitä ovat oppineet toisiltaan työelämässä.
21.5.2015
Suomen hallituksella on vielä hallitusneuvottelut kesken, mutta YKAn hallitus tietää, mitä kesällä kannattaa lukea. Nappaa omat suosikkisi lomalukemiseksi!
19.5.2015
Työelämän ja yhteiskunnan muutosten myötä yrittäjyydestä on tullut varteenotettava vaihtoehto monelle. Joka viides akavalainen onkin harkinnut yrittäjyyttä. Esimerkiksi korkeasti koulutettujen yrittäjien määrä on Akavan barometrien mukaan lisääntynyt viimeisten vuosikymmenten aikana Suomessa voimakkaasti.
25.2.2015
Mikä tekee meistä onnellisia ja saa kurkottamaan kohti sitä, mitä voimme parhaimmillaan olla? Valjastamalla asenteesi uuteen uskoon ja harjoittamalla omaa sisukkuuttasi pääset kokeilemaan, mihin kaikkeen oikeastaan pystytkään.
25.2.2015
Pahin virhe on toitottaa, miten asiat tulisivat hoidetuksi Suomessa.
25.2.2015
Valtsikan ensimmäisillä työelämämessuilla tunnelma oli opiskelijoiden joukossa toiveikkaan positiivinen. Työnantajat arvostavat yhteiskunnallista koulutusta, mutta toivovat hakijoilta rohkeutta tuoda itseään paremmin esille.