20.8.2015

 | Teksti: Laura Lähdevuori 

| Kuvat: iStockphoto

7 askelta kohti oman opin päivittämistä

Kesän jälkeen on oiva hetki kääntää katse oman osaamisensa päivittämiseen. Poimi vinkkejä siihen, kuinka päivität itsesi uuteen iskuun syksyn tullen. Liittokin tarjoaa sinulle monia eri keinoja kehittymiseen.

1. Koulutus kutsuu

Joko olisi aika raivata kalenterista tilaa seuraavalle koulutukselle? Kouluttautuminen kannattaa oman osaamispääoman lisäämisen vuoksi, etenkin jos edellisestä koulutustilaisuudesta alkaa olla jo aikaa. Ota selvää, minkälaista koulutusta työpaikkasi järjestää ja pyydä työnantajalta koulutuspäivät vapaaksi hyvissä ajoin. Koulutuksilla tuet ja edistät sekä työmarkkinaosaamistasi, omaa hyvinvointiasi että menestymistäsi.

 

2. Lukeminen kannattaa aina

Tutustu kirjauutuuksiin ja itsensä kehittämisoppaisiin. Niistä saa neuvoja sekä arkeen että työelämään. Tai miksipä et lukisi sitä kiinnostavaa ammattikirjallisuuden opusta, joka viimeksi jäi lukematta.

 

3. Liitto auttaa

Liiton koulutustarjontaa on lisääntynyt runsaasti viime vuosina. Koulutuksia pidetään erittäin monista aihepiireistä, kuten esimerkiksi seuraavista: neuvottelutaidot ja vuorovaikutus- ja esiintymistaidot, konfliktien ratkaisu työyhteisöissä ja kehityskeskustelut. Jäsensivuilta löytyy myös menneiden koulutusten materiaalia opiskeltavaksi. Kannattaa käydä tutustumassa!

Liiton tarjoamat maksuttomat koulutukset ajankohtaisista aiheista kannattaa ilman muuta hyödyntää. Tarjolla on myös työllistymistä edistäviä Työnhakuveturi-koulutuksia. Koulutuksista saa tietoa liiton nettisivulta, uutiskirjeistä tai Hanna Meriluodolta (hanna.meriluoto(at)yhteiskunta-ala.fi).

4. Verkostoidu

Käy eri tilaisuuksissa, kuten esimerkiksi liiton jäsenilloissa ja verkostoidu oman alan osaajien kesken ja laajenna näkökulmiasi tätä kautta. Voit saada laajemman verkoston ja uusia ajatuksia ja ideoita.
Syksyisin järjestetään usealla paikkakunnalla Yhteiskuntatieteilijäpäivät, jotka tarjoavat jäsenille koulutusta ja seminaareja.

 

5. Sukella someen

Sosiaalisessa mediassa voit seurata oman alan uusimpia tuulia ja löytää myös verkostoitumiseen sopivia ryhmiä. Jos somen haltuunottokin on vielä todo-listalla, nyt on hyvä aika tarttua toimeen – syksyllä ehtii somettaa.

 

6. Hanki mentori

Mentoroinnilla kokenut työntekijä neuvoo ja tukee työelämään vasta siirtyvää opiskelijaa. Mentorointi kestää vuoden ja sisältää säännöllisiä tapaamisia. Mentoriksi voi hakeutua jonkin aikaa työelämässä ollut, loppututkinnon suorittanut henkilö. Liiton jäsenyys ei ole välttämätöntä.

Mentoroitavaksi eli aktoriksi voivat hakea liiton opiskelijajäsenet, jotka ovat opintojensa loppuvaiheessa. Seuraava mentorointiryhmä alkaa tammikuussa 2016. Aktoreiden hakuaika ohjelmaan on lokakuun 2015 aikana. Ryhmä kokoontuu alku- ja päätöstapaamiseen Helsingissä.

 

7. Uralle ammatti­neuvoja

Liiton kautta saa UP Partners -valmennusyrityksen kanssa neuvoteltuja urapalveluja. Yritys tarjoaa neuvontaa työnhakuun, urasuunnitteluun ja omassa työssä kehittymiseen liittyvissä kysymyksissä. Neuvontaa saa puhelimitse. Uraneuvonta on jäsenille maksutonta. Pitempikestoista uravalmennusta saa jäsenhintaan.

Jaa artikkeli

Työkyky