19.2.2018

Työnilonjulistus 2018: Onnistumme yhdessä

Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti ja Vuoden yhteiskuntatieteilijä (2011) Marja-Liisa Manka kirjoitti kahdennentoista Työnilonjulistuksen – yleisön pyynnöstä. Julistus haastaa kaikki työpaikat mukaan työhyvinvoinnin kehittämiseen, koska se on vastalääkettä kiireen, epävarmuuden, muutosten ja niistä aiheutuvan stressin vaikutuksille.

Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti ja Vuoden yhteiskuntatieteilijä (2011) Marja-Liisa Manka oli jo päättänyt lopettaa työnilonjulistuksen kirjoittamisen 11 kerran jälkeen – tarpeettomana – mutta yleisön pyynnöstä kirjoittikin vielä kerran. Eikä turhaan! Monet mittarit nimittäin osoittavat, että työelämässä riittää vielä parannettavaa. Tästä on esimerkkinä uusin Työolobarometri (2017).

Haastamme kaikki työpaikat mukaan työhvyinvoinnin kehittämiseen, koska se on vastalääkettä kiireen, epävarmuuden, muutosten ja niistä aiheutuvan stressin vaikutuksille.

Manka haastaa vaihtamaan näkökulmaa ongelmista työn ja jokaisen omiin voimavaroihin.

”Hyvässä henkisessä ja fyysisessä tilassa menestymme myös tulevaisuudessa. Myönteisyys laajentaa näkökulmaamme ja löydämme luovia ratkaisuja”, Manka toteaa julistuksessa.

Hän nostaa työnilonjulistuksessaan esiin muun muassa työn tuunaamisen, aivokunnosta huolehtimisen ja palautumisen merkityksen.

”Liiallinen tiedollinen kuormitus, keskeytykset ja monitehtäväisyys saattavat johtaa älyllisten resurssien hajautumiseen, hallinnan tunteen menetykseen ja tehottomuuteen”, Manka kirjoittaa.

Lue koko Työnilonjulistus 2018

Jaa artikkeli

Työkyky