7.9.2017

Pikatreffit yhteiskuntatieteilijän kanssa: Joonas Kinnunen

Opiskelijan arki on lähellä liikuntapäällikkö, VTM Joonas Kinnusta, sillä hän suunnittelee työkseen liikuntapalveluja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Työssään hän näkee, miten yhteiskunnan vaatimukset opiskelijoita kohtaan kasvavat. Mutta kuka haluaisi valmistua määräajassa ilman oman alan työkokemusta? ihmettelee Kinnunen.

Työtehtävä ja työpaikka: liikuntapäällikkö, pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen Zone-liikuntapalvelut

Koulutus: VTM (pääaine talous- ja sosiaalihistoria)

Asuinpaikka: Helsinki

Millaista on olla opiskelija suomalaisessa yhteiskunnassa?

Suunnittelen työkseni liikuntapalveluja AMK-opiskelijoille, joten opiskelijaelämä on edelleen yllättävän lähellä.

Opiskelijana olemisessa on tällä hetkellä mielestäni kaksi puolta. On mielettömän siistiä, miten nopeasti teknologian kehitys tulee myös ammattikorkeakouluihin. Toiminta- ja opiskeluympäristöt kehittyvät jatkuvasti. Monet opiskelijat pääsevät jo kurssitöissään miettimään käytännön sovelluksia tämän hetken haasteisiin.

Toisaalta on jotenkin skitsofreenista seurata sitä, miten opintotukea heikennetään koko ajan. Ympäröivän yhteiskunnan viesti on ”Valmistu nopeammin!”, vaikka pk-seudulla on käytännössä mahdotonta opiskella täysipäiväisesti tekemättä töitä samalla. Nuoria palkatessa työnantajia kiinnostaa koulutus, mutta pienelläkin työkokemuksella voi olla suuri merkitys. Kuka haluaisi valmistua määräajassa ilman oman alan työkokemusta?

Monille opiskelijoille arki on pelkkää suorittamista, mutta välillä on hyvä pysähtyä nauttimaan onnistumisen kokemuksista – esimerkiksi liikunnan parissa.

 

Kuva: Ilka Helo

Jaa artikkeli