23.11.2017

Pikatreffit yhteiskuntatieteilijän kanssa: Minna Rantama

VTM Minna Rantama näyttää uravalinnallaan, millaista tulevaisuuden asiantuntijatyö voi olla. Hän on urasparraaja ja toimitusjohtaja perustamassaan työnhakuyritys Kumouksessa. Rantaman mukaan työnhakua ei pidetä tulevaisuudessa ajankohtaisena vasta työsuhteen loppuessa, vaan oman uran kehittämistä mietitään jatkuvasti. Myös itsensä johtamiseen panostetaan nykyistä enemmän.

Työtehtävä ja työpaikka: urasparraaja ja toimitusjohtaja, Kumous Career Partners Oy

Koulutus: VTM

Asuinpaikka: Helsinki

Miltä tulevaisuuden asiantuntijatyö näyttää?

Tulevaisuudessa erilaisten työsuhteiden ja yrittäjyyden rajat hälvenevät. Sekä vapaus että vastuu oman uran muotoilusta lisääntyvät. Myöskään työnhakua ei pidetä tulevaisuudessa asiana, joka on ajankohtainen vasta kun työsuhteen loppu häämöttää, vaan oman uran kehittämistä mietitään jatkuvasti. Teemme Kumouksessa töitä sen eteen että moniosaajan työnhaku on innostavaa ja kiinnostavaa, jotta sen ajattelemista ei tarvitse vältellä.

Asiantuntijatyö ei ole enää sidoksissa aikaan ja paikkaan. Tulevaisuudessa tunnistetaan paremmin, että tämä vaatii uudenlaista johtamista. Meidän on luovuttava ajasta ja paikallaolosta myös työn mittaamisen välineinä, mutta tilalle tarvitaan toisenlaista tuloksellisuuden mittaamista, jotta motivaatio ja kannustavuus säilyvät. Työn tekeminen muualla kuin toimistolla vaatii, että johtaja tuntee alaisensa työn sisällön ja että tavoitteet asetetaan yhdessä. Tulevaisuudessa itsensä johtamisesta ei enää puhuta taitona, joka jokaisen tulee jo valmiiksi hallita, vaan sen oppimiseen tarjotaan työpaikoilla todellista tukea.

 

Jaa artikkeli