20.6.2017

Pikatreffit yhteiskuntatieteilijän kanssa: Pilvi Nybom

Konsultti ja business-valmentaja Pilvi Nybom on muuttuvan työelämän asiantuntija. Lukuisia yksilövalmennuksia vetäneenä hän on vakuuttunut, että yhteiskuntatieteilijöiden draiverina on halu vaikuttaa ja tehdä hyvää.

Työtehtävä ja työpaikka: Business-valmentaja ja konsultti, muuttuvan työelämän asiantuntija InCoaching Oy:ssä

Koulutus: VTM

Asuinpaikka: Espoo

 

Mikä on yhteiskuntatieteilijän rooli työelämässä?

Koulutuksen kautta meillä yhteiskuntatieteilijöillä on kykyä hahmottaa asioita kokonaisvaltaisesti, niin yksilön, yhteiskunnan, yritysten kuin globaalista perspektiivistä. Yhteiskuntatieteilijä pystyy ajattelemaan laajemmin kuin yksilön tai yrityksen tunnuslukujen valossa.

Yhteiskuntatieteilijällä on myös kyky hahmottaa jatkuvasti kiihtyvää työelämän murrosta sekä tunnistaa asioita ja rakentaa ratkaisuja. Mitä työelämän murros tarkoittaa eri osapuolten kannalta? Yksilöiden? Yhteiskunnan? Yritysten? Globaalisti?

Yhteiskuntatieteilijä osaa katsoa kokonaisuutta helikopteriperspektiivistä ja löytää yhteistyössä muiden kanssa käytännön ratkaisuja. Yhteiskuntatieteilijän vahvuuksia ovat myös taito kysyä merkityksellisiä kysymyksiä ja käyttää oikeita työkaluja ongelmien ratkaisuun.

Yhtenä keskeisenä ura-ankkurina ja draiverina meillä yhteiskuntatieteilijöillä on halu vaikuttaa ja tehdä hyvää. Tämän olen itse oppinut lukuisissa yksilövalmennuksissa, kun olen pohtinut yhteiskuntatieteilijöiden kanssa heidän ura-ankkureitaan. Minusta tuntuu, että tämä lienee taustalla jo opintopolun valitsemisvaiheessa – tiedostaen tai tiedostamatta.

 

Kuvaaja: Alma Media/Henri Tammenniemi

 

Jaa artikkeli